Van 1millióm, érdemes betenni a bankba? Mennyit kamatozna?
érdemes hát!
Két hónapos futamidővel évi 15,94%-os - na ez az átverés, mert ugye 15,94 jár 1 évre, de ez csak 2 hónapos.. tehát 2,6% ot kapnál. ezért célszerű éves távot nézni.
itt van 1 táblázat.
pl. FHB 12 hó: 6,75 - tehát kapsz 1 évre 67,500 Ft-ot.
Én mostanában kaptam 2 millió forintot, én is gondolkoztam, hogyan lehetne valahol kamatoztatni?
Végignéztem elég sok bank ajánlatait, elmondhatom, hogy sehova nem éri meg betenni, főleg nem 1-2 évre, mert magasabb az éves infláció mértéke, mint a kamat, amit kaphatnék, ráadásul ebből még a kamatadót is levonják!
Végül egyedül a K&H Banknál találtam egy kedvező betéti formát : K&H infláció plusz betét
"...A piacon egyedülálló, az inflációs adatokhoz igazodó változó kamatozású lekötött betéti ajánlat a K&H Banktól. A 6 havi futamidejű lekötött betét alapkamata követi az infláció mértékét, melyet fix prémium kamat növel..."
Vagyis a befektetett pénzre megkapod az infláció+prémium kamat %-át!!!
Minél többet kötsz le, annál magasabb a +prémium kamat.
Szerintem a mai viszonyok között már annak is örülni kell, hogy nem romlik a pénzed a bankban, ha legalább szinten marad az értéke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!