Felvettük a babavaró támogatást a feleségemmel. A 10millát közösen betettük a bankba kamatozni. Ö szeretne felvenni belőle 1-2 milliót. Felveheti a jelenlétem nélkül? Mivel 2en vettük fel a hitelt, igy neki is joga lenne a pénzhez.
Otp bank
Megvan az 1 gyerek.
Nincs nalunk a pénz, le van kötve. Ezért kamatozik valamennyit.
A lekötött összegből venne fel 1 millát .
Felveheti?
10 ha a bakartyahoz van hozzáférése akkor az olyan mintha a számlához is lenne.
Ha nincs hozzáférése a szamlahoz akkor a kartyahoz miért lenne?
Nem értem ez külön van ?
A kartyahoz van a számla akkor egy és ugyanaz .
Igen, fel tud venni.
Nekünk is mindkettőnknek van hozzáférése, így mindketten ki tudunk vrnni bármikor.
1) "ha a bakartyahoz van hozzáférése akkor az olyan mintha a számlához is lenne"
Nem, ez nem igaz! A társkártya nem ad teljes rendelkezési jogot a számla felett. Persze vásárolhat, vagy felvehet pénzt a limitig, de pl nem tud lekötött betétet feltörni.
2) "Nincs nalunk a pénz, le van kötve."
A kérdés az, hogy a lekötött számla felett milyen jogai vannak. Van e rendelkezési joga a számlán. Ha van, akkor simán feltöri/rész feltöri a lekötést, és felveszi a pénzt, esetleg átrakja a folyószámlára és felveszi a kártyájával. Ha nincs, akkor így járt.
(ps: aki 10+ % állampapír kamatok mellett kb 1%-on leköti a 10 milláját közel 20% infláció mellett, az igazából ne sírjon, hadd költse az asszony a pénzt, legalább nem az infláció viszi el)
Értem.
Köszönöm szépen mindenkinek!
Es köszi utolsó a részletes magyarázatot!!
A kérdező megtalálta a legrosszabb befektetési lehetőséget. A kamat agyon van adóztatva, plusz még ha kiveszi pénzt, az OTP is egy vagyont vesz le belőle. Nagy biznisz lesz kevesebbet kivenni, mint amennyit betettek. És amúgy se támogatás, hanem kölcsön.
17 mar meginta beleszólás:
Nem befektetés csak megtartom amíg szükségem van rá.
Nem értem minek kellene egyből elkolteni , egyébként is vissza kell fizetni.
De ha kell van hová nyúlnom. Ez nekem igy jó.
18: ha állampapírba teszed, akkor most kb 9.5%-ot kapsz rá évente, nincs kamatadó, nincxs a felvételnek jutaléka.
DKJ-ból találsz olyat, ami 3 hónap múlva lejár (ilyenkor az éves kamat időarányos részét kapod, tehát pont három hónapnál a negyedét), akkor dönthetsz úgy, hogy újra befekteted, meg úgy is, hogy kiveszed. Azért ez csak. Ha ilyesmibe teszed, akkor pont a banki kamatok 2-3x-át kapod.
Szivesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!