Mit csináljak ha a volt cégem felvette az állami adó támogatást a nem létező feleségemre is gyerekemre/imre?
Szia'
1000 forint alatti összeget nem kell befizetni. A kedvezményt viszont Te kapod, vagyis nettóban több fizetést utaltak. Hogyan jött ki csak 496 forint mínusz???
Valami nem oké.
Az adókedvezmény a dolgozót illeti meg, nem a munkáltatót.
Ő nem tudja felvenni helyetted.
Ha valami mégsem tiszta, akkor elég egyszerű a képlet: bemész a NAV-hoz ügyfélfogadási időben, és megkérdezed, mi ez. HA olyasmit mondanak, ami neked nem tetszik, akkor jelzed, és eljárást indítanak adócsalás miatt.
Nekem ez az egész egy hatalmas nagy kusza.
Mégis miként tehette? Hiszen ahhoz, hogy ezt megtegye, a Te írásos nyilatkozatod szükséges, a gyerekek és a feleség adatai is. Ráadásként a bérlapon is fel kell tüntetnie, tehát észre is vehető.
Valami itt nagyon nem kerek...
Még akkor sem tudom összerakni a történetet.
Honnan tudod, hogy felvettek Rád 1,2 millió forint kedvezményt?
Amit írsz, az egyszerűen képtelenség.
Nem lehet, hogy nem tudod értelmezni az adóbevallást és valamit nagyon benézel rajta?
Gépen csinálod az adóbevallást? Ha beírod az 1. és a 65. helyre a megfelelő összeget, akkor 496-ot ír ki mint visszafizetendő? Az nem nagy gond, mert mint írtam 1000 alatt nem kell ezzel foglalkozni és ebben az esetben nincs is igényelt kedvezményed (családi, első házas). Erről neked a 03-as lapon kellene nyilatkoznod.
A munkáltatónak nincs semmi előnye ebből...
valamit nagyon benézel.
480 ezres fizetésből 78 ezer van kifizetve????????
mégis miféle meló az, ami teljesítménybérrel fizet (ami mondjkuk gyárakra jellemző), és ebből 78-at kapsz meg?
ha valakinek van egy jól fizető, majd fél milliós állása, biztos azonnal dobbantana, ha ebből minimálbért fizetnének ki.
szóval itt eleve a bér sem tiszta, nem csak az adózás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!