Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit csináljak ha a volt cégem...

Mit csináljak ha a volt cégem felvette az állami adó támogatást a nem létező feleségemre is gyerekemre/imre?

Figyelt kérdés
Most jött vissza az adóbevallásom és fizetnem kell 496 forintot mert rosszul adóztak.Akkor láttam hogy első házas vagyok és vannak gyerekeim.De valójaban nincsenek pedig felvette rájuk a kedvezményt éa zsebre rakta.1,2 millót.Mit tegyek?

2016. máj. 9. 08:30
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia'

1000 forint alatti összeget nem kell befizetni. A kedvezményt viszont Te kapod, vagyis nettóban több fizetést utaltak. Hogyan jött ki csak 496 forint mínusz???

2016. máj. 9. 08:52
 2/10 anonim ***** válasza:

Valami nem oké.

Az adókedvezmény a dolgozót illeti meg, nem a munkáltatót.

Ő nem tudja felvenni helyetted.

Ha valami mégsem tiszta, akkor elég egyszerű a képlet: bemész a NAV-hoz ügyfélfogadási időben, és megkérdezed, mi ez. HA olyasmit mondanak, ami neked nem tetszik, akkor jelzed, és eljárást indítanak adócsalás miatt.

2016. máj. 9. 09:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom hogy jött ki annyi minusz.Sajna a fizumon nem láttam a pluszt sőt teljesítménybérben voltam és a 100%-ot se fizették ki pedig teljesítettem.A tp-t órabérben adták meg.A decemberi hónapra 480 ezres fizetésből csak 78 ezret kaptam meg.Direkt kevesebbet adott hogy ne keljen annyit adózni utánam.
2016. máj. 9. 10:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Mivel ehhez a bevallásban kellenek a házastárs és a gyerek adatai is, kizárt.
2016. máj. 9. 12:15
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem ez az egész egy hatalmas nagy kusza.

Mégis miként tehette? Hiszen ahhoz, hogy ezt megtegye, a Te írásos nyilatkozatod szükséges, a gyerekek és a feleség adatai is. Ráadásként a bérlapon is fel kell tüntetnie, tehát észre is vehető.

Valami itt nagyon nem kerek...

2016. máj. 9. 19:51
 6/10 A kérdező kommentje:
A bérlapokon nem volt feltüntetfe.Volt egy papír amít aláírtam hogy nincsen családom.
2016. máj. 9. 21:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Még akkor sem tudom összerakni a történetet.

Honnan tudod, hogy felvettek Rád 1,2 millió forint kedvezményt?

Amit írsz, az egyszerűen képtelenség.

Nem lehet, hogy nem tudod értelmezni az adóbevallást és valamit nagyon benézel rajta?

2016. máj. 10. 05:50
 8/10 anonim ***** válasza:

Gépen csinálod az adóbevallást? Ha beírod az 1. és a 65. helyre a megfelelő összeget, akkor 496-ot ír ki mint visszafizetendő? Az nem nagy gond, mert mint írtam 1000 alatt nem kell ezzel foglalkozni és ebben az esetben nincs is igényelt kedvezményed (családi, első házas). Erről neked a 03-as lapon kellene nyilatkoznod.

A munkáltatónak nincs semmi előnye ebből...

2016. máj. 10. 06:50
 9/10 anonim ***** válasza:

valamit nagyon benézel.

480 ezres fizetésből 78 ezer van kifizetve????????

mégis miféle meló az, ami teljesítménybérrel fizet (ami mondjkuk gyárakra jellemző), és ebből 78-at kapsz meg?

ha valakinek van egy jól fizető, majd fél milliós állása, biztos azonnal dobbantana, ha ebből minimálbért fizetnének ki.

szóval itt eleve a bér sem tiszta, nem csak az adózás.

2016. máj. 10. 07:45
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem magyar cég.Német.A Nav csinálta az adóbevallásom.Sajna vannak ilyen cégek.Én is azért léptem le onnan mert nem fizettek ki rendesen.
2016. máj. 11. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!