Lassan 2 éve fektettem be két ETF-be, azóta +-7 százalék haszon között ingadozik. Eladjam?
3 éve S&P 500-as ETF-be fektettem, ami megindult, így motivált lettem arra, hogy más ETF-be is fektessek.
Így 2 éve még két piacba fektettem:
Európa és felemelkedő gazdaságok.
Névszerint: Amu MSCI Eur SRI és VG FTSE EM.
Azóta helyben toporzékolnak, néha mínuszba kerülök, néha pluszba. Azon gondolkozom, hogy lehet rossz döntést hoztam. Vagy hosszútávon tuti megéri?
Így belegondolva az S&P 500 is szinte helyben toporzékol az utóbbi 2 évben.
Rossz ránézni, hogy szinte 2 éve semmi hozama nincs az ETF-eimnek. Míg ha ezeket az összegeket is állampapírba mozgatnám, elég hamar olyan hozamot kapnék, amit max. az infláció vehet el tőlem. De ETF-nél jelenleg még hozam sincs.
Vélemények? Előre is köszi!
Mi volt a cél mire számítottál?
Hogy majd 10x-esére robban az ár pár év alatt mint a Tesla?
A részvény (és így a részvény ETF) hosszútávú befektetés, 5-7 év a minimum, amiben érdemes gondolkodni.
Az S&P500 évente várhatóan 10%-ot hoz, de a +30% ugyanúgy benne van, mint a -20%. Ha tudni lehetne, hogy melyik évben lesz a -20, akkor nyilván mindenki kivenné a pénzét és addig átrakná másba. De előre nem lehet tudni.
Az biztos, hogy az állampapír a következő évben jól fog hozni. Ettől függetlenül nem adnék el ETF-et, de ha keletkezik most félretett pénzem, lehet, hogy állampapírba raknám.
"Az S&P500 évente várhatóan 10%-ot hoz"
Mi az hogy "Az S&P500 évente várhatóan 10%-ot hoz"?
50 évre leátlagolva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!