Ha nem tudom kifizetni, mi lehet a vége?
Régóta nincs bevételem, és a számlám -14000 forintig lement a havi díjak és éves díj miatt (ami irdatlan sok volt). A banktól kaptam a levelet, hogy 15 napom van kifizetni, ezt múlt hétfőn kaptam, különben felmondják a szerződést és behajtják egy összegben. A kártyámon van hitelkeret is, amit soha nem használtam, bár arra hivatkoznak a levélben.
Ha nem tudom kifizetni, mert annyira rossz helyzetben vagyok jelenleg, akkor kirúgás után mikre számíthatok? Másik bankhoz mehetnék majd? Mennyire büntetne meg a bank? Mit érdemes tudni?
Annyira rosszul vagyok (eü problémák), hogy nem tudok bemenni személyesen.
"kártyámon van hitelkeret is, amit soha nem használtam"
A számládhoz van/volt beállítva hitelkeret. Mivel nem érkezett rá munkabér levették 0-ra.
Ha nem fizeted ki a tartozást, akkor átadják egy követeléskezelő cégnek. Ha az ő felszólításukra sem fizetsz, akkor megpróbálják behajtási, idővel az új bankszámlára inkasszót raknak.
Ez a tartozás nagyon hamar százezres nagyságrendű is lehet (kamatok, munkadís, stb.)
@8
Elsőre sem értette, meg másodikra sem, miből gondolod hogy most érteni fogja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!