Vásárolni szeretnénk egy házat. Adnátok tapasztalatból adódó tippeket?
Saját ház ilyen jövedelemmel? 🤔
Nem normális ez a világ....
Az illeték az ingatlan 4%-a, 840.000 Ft.
Ehhez jön az ügyvédi díj, ingatlan értékbecslő, közjegyzői okiratba foglalás a jelzálog miatt, földhivatali ügyintézések díjai.
Ezek a minimális plusz költségek.
Esetleg még a hitelfolyósítás díja.
Illetéket lehet részletben fizetni (max.12 hónap).
Az 500.000 Ft-os havi jövedelem nem túl sok egy 3 fős családnak; egy családi ház rezsije legszerényebben is átlag 50.000 Ft.
Nem lehetetlen küldetés, persze, azt hiszem, sokan élnek hasonló anyagi helyzetben ma Magyarországon, de nem egyszerű.
Az illetéket csokkal elengedik szerencsére. Az 500k a bejelentett melo,de nyilván nem mehetek oda a bankhoz,hogy heloo, nekem van még bevételem,de azt nem tudom igazolni :D
Tobb pénzunk volt,de egy esküvő igen koltséges. Orulok neki,hogy ennyire jol keresnek az emberek ebben az országaban, de szolnok megye kisvárosaiban ez nem számit rossznak. Én lennék a legboldogabb,ha tobb lenne :)
Nem szellemi
Nem szellemifogyatékosok vagyunk, kedves 1.
6 éve élunk albérletben a ferjemmel, huszas eveink vegen jarunk,eddig megteremtettunk magunknak mindent,amit kellett. Havi 90et fizetunk albira, egy 90 nm2es társasházban,ahol a rezsi sem kevés. Felnőtt emberek vagyunk,tudunk bánnk a pénzel. Koszonom szépen utolsó,hogy érdemben válaszoltál nekem 😊
Az úgy igen, csináld csak, majd a normális emberek adójából téged is kiment Vitya, csak 3 helyett 5 gyereket kell majd letermelned érte.
Dehogy tudtok bánni a pénzzel.
Most sem tudtok érdemi megtakarítást képezni, de gondolod, hogy majd tudsz hitelt fizetni, házat fenntartani, felújítani, meg gyereket is etetni ugyanannyiból. Legalább egyszer számoljatok után csak felületesen
Első vagyok.
Kedves kérdező. Azt számold ki légyszíves, hogy mi történik, ha te otthon vagy a 2-3 gyerekkel, fizetitek a hiteleket, fenntartjatok a házat abból a havi 500.000ft-bol, majd a fejed hirtelen munkakeptelen lesz, mert baleset éri.
Vagy csak egyszerűen elveszti a munkáját.
Hány hónapig tudnátok kihuzni? 🤔
Ha ez a szám több mint 10 akkor van némi megtakarítások a nem várt helyzetekre.
Amíg nincs addig ez csak hazardjatek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!