Vehetek fel hitelt hogy végtörlesszek egy másikat, hogy az adott helyzetemnek kedvezőbb törlesztőt érjek el?
Tegyük fel felvennék 20 millió forint lakáshitelt 20 év futamidőre, viszont 5 év múlva olyan helyzetbe kerülnék, hogy meg tudom engedni magamnak a magasabb törlesztőt havonta
1. Megtehetem hogy felveszek egy új lakáshitelt mondjuk 5 évre, amiből végtörlesztem az eredetit, így 20 év futamidő helyett 10-re csökkentem?
2. Másik kérdés, megérheti-e egyátalán, vagy olyan magas a THM, hogy sokkal több lenne a végül visszafizetett összeg, mintha eredetileg fizettem volna 20 évig, mert így kifizetem a 20 évre felvett teljes összeget és még az 5 éves új hitelre is ráfizetem a kamatot
3. Esetleg van lehetőség fix kamatozású hitel esetében futamidő csökkentésnek?
4.Vagy csak szimplán előtörlesztek havonta hogy hamarabb kifizetődjön a hitel? (Diákhitelnél ez egy lehetőség)
A válasz a fentiekre igen: egyrészt lehetőleg fix kamatozású hitet vegyél fel, másrészt pedig mindenképpen legyen benne viszonylag olcsó előtörlesztési lehetőség.
Érdemes nagyobb (alapkamat)változás után szétnézni a piacon, hogy megérné-e újabb, kedvezőbb kamatozású hitelt felvenni, hogy a régit előtörlesszed.
Én a te helyedben hitelszakértőkhöz, hitelközvetítőkhöz fordulnék, akik professzionálisan ezzel foglalkoznak, és több bank ajánlatait hasonítják össze.
Egy 20 eves hitelt 5 evesre cserelni szerintem nincs ertelme.
Ha tudnal tobbet fizetni rakd felre az extrat es torleszd belea hitelbe 1-2 evente.
Ha vannaknilyenterveid, hogy elotorlesztenel.tobbszor, akkor ennek megfeleloen kll a hitelt kivalasztani. Pl 2 hitel koz az egyiknel 2000ft-al kisebb a torleszto, d a masiknal jobbak az elotorlesztesi feltetelek, akkor a masodikat valasztanam.
1-2 elotorlesztessel 10 ev alatt kifizetheto egy 20 eves hitel, felesleges szerintem idokozben rovidebbre cserelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!