Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Közös bankszámlát hogy kell...

Közös bankszámlát hogy kell elképzelni?

Figyelt kérdés

Férjemmel eddig 2 külön számlánk volt. Enyém lakossági, neki vallalkozói.

A vállalkozását megszüntette, így az a számla is megszűnik napokon belül

Mivel bankszámlán intézünk mindent, neki is kellene.

De arra gindoltunk, felesleges 2 bankktg-et fizetni, legyen közös számlánk.

Az ersténél van számlám (ha ez számít), hozzárendelnénk valahogy (nyilván bankba bemennénk) ahhoz.

Van egy hitelünk, ami az ő nevén van, de az én számlámról vonják, így már most van valamennyi hozzáférése a számlához.

Csak merültek fel bennem kérdések.

-gondolom csináltathatunk neki, a nevére saját bankkártyát?

-sms-t kapok mindenről. Ezt továbbra is vajon én kapok mindenről, vagy kérhet ő is?

-netbank? Lesz neki saját hozzáférése vagy az enyémmel akár 2 telefonnal is tudjuk használni?

-illetve most ha valaki utal nekem, ugye megadom a számlaszámom és a nevem. Akkor ha közös, ő akar utaltatni, akkor is az én nevem kell megadni (+ugye számlaszám) vagy lehet az övét is.

Nyilván a bankba is rá fogok kérdezni, ha eljutunk, csak most felmerültek bennem ezek a kérdések, hátha valakinek van ilyen és tudna felvilágosítást adni addig is.

2023. júl. 6. 21:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
Társkártyát természetesen kérhettek, SMS-t csak te fogsz kapni, netbank mehet két telefonon, de ugyanazzal a jelszóval, az meg, hogy utaláskor milyen nevet adnak meg, a lőtéri kutyát se érdekli, a számlaszám a lényeg.
2023. júl. 6. 21:51
 2/11 anonim ***** válasza:

Régen volt olyan hogy két tulajdonosa is volt egy bankszámlának.

Amikor bankot váltottam pár éve akkor én már nem találtam ilyen lehetőséget.

Most van egy tulajdonos és lehet egy meghatalmazott akinek lehet saját nevére bankkártyája.

Az SMS üzeneteket általában lehet paraméterezni hogy a tulajdonos miről kér értesítést

Utalni csak a számlatulajdonos nevére lehet.

A netbankot meg kell kérdezni de szerintem az lehet külön.

Illetve a meghatalmazottnak érdemes adni haláleseti meghatalmazást mert ha a tulajdonos meghal akkor a hagyatéki tárgyalásig zárolják a bankszámlát.

Ha van meghatalmazás akkor a meghatalmazott megkapja a számlán levő pénzt.

2023. júl. 6. 21:53
 3/11 A kérdező kommentje:
Szuper. Köszi a válaszokat 😊
2023. júl. 6. 21:56
 4/11 anonim ***** válasza:

“De arra gindoltunk, felesleges 2 bankktg-et fizetni,”

Miért kellene fizetni akár csak egyet is, amikor dobálják utánad az ingyenes bankszámlákat?

Nekem is van számlám, de nem fizetek számlavezetés díjat, ingyen utalok és veszek fel kp-t…

2023. júl. 7. 00:25
 5/11 A kérdező kommentje:

4!

Egyedül az sms szolgáltatásért fizetek én is.

Amúgy meg, ha akarnám sem szüntethetném meg a számlám a hitel miatt. Nem válthatnék bankot.

Teljesen meg vagyok elégedve vele.

Viszont férjem vállalkozó számlája havi 7ezer ft-unkba került (jobb esetben). Emiatt is írtam ezt.

2023. júl. 7. 08:06
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez itt a bank ügyfélszolgálata szerinted?
2023. júl. 7. 09:59
 7/11 A kérdező kommentje:

6!

Akkor fuss neki mégegyszer annak, amit leírtam....

2023. júl. 7. 10:04
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Akkor segítek: Ez itt nem egy bank ügyfélszolgálata.
2023. júl. 7. 10:12
 9/11 A kérdező kommentje:
Oké. Kösz mester. Észre sem vettem 🤦‍♀️
2023. júl. 7. 10:52
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Érdemes lenne orvoshoz menni és kideríteni, hogy ez szemészeti vagy mentális probléma.
2023. júl. 7. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!