Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Személyes adataink kikerültek,...

Személyes adataink kikerültek, otp?

Figyelt kérdés

megpróbálom roviden osszefoglalni a problemam. (Es leszogeznem, holnap az elso lesz az ugyvedemmel beszelnem, de szetvet az ideg es hatha van addig hasznos tanacsotok) Otp bank, lakashitel.

Kikuldtek emailben a szerzodestervezetet nekem illetve a feriemnek is. EZ tartalmazza az osszes okmanyunk szamat, a lakcimeinket, es a lakas lakcimet ahova koltozunk. De! Valami uton modon ezek elirtak a feriem email cimet (erthetetlen hogyan, mindkettonk email cime teljesen egyszeruen sak a teljes nevunk, ha az nem is tunik fel, hogy elirtak a maganhangzoit benne, az se hogy egy teljesen mas nevet kaptak ami nem egyezik a ferjezett nevemmel?) Igy egy teljesen idegen ember jelenleg rendelkezik az osszes szemelves adatunkkal. Ezzel pillanatok alatt vissza lehet elni. Termeszetesen irtam az ugyintezonek es ennek az idegennek is, de konkretan egy oraja vettem eszre ezt....(ezert nem is tudtam meg az ugyveddel beszeleni) Barmi tanacs hogyan talalhatom meg ezt a szemelyt kozossegi oldalakon csak az email cime alapjan? Barmi tanacs attol aki esetleg jart mar igy?

Nyilvan az van elottem ezekkel az adatokkal tudja magat "igazolni" akar az otp elott is, hozzaferest kapni a szamlahoz, barhol szerzodest kotni stb

2023. júl. 3. 21:01
 1/4 anonim ***** válasza:
56%
Sokmindent nem tudsz tenni. Kicseréled az okmányokat
2023. júl. 3. 22:08
 2/4 anonim ***** válasza:
56%
Vihar egy pohár vízben.
2023. júl. 4. 05:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

1., Egyáltalán valós e-mail címre küldték?

2., Amennyiben igen, akkor GDPR tisztviselőnek kell írni az OTP-nél, hogy tegye meg a szükséges lépéseket az incidenssel kapcsolatban

3., Semmilyen hozzáférést nem kap semmilyen számládhoz, meg semmidhez, azt hiszed annyi az azonosítás, hogy benyög egy személyi igazolványszámot a delikvens?

4., Én is jártam hasonlóan egy brókercégnél, titkosítatlanul küldek ki egy igazolást, tévedésből egy másik ügyfélnek, nem nekem, mondjuk itt ők vették észre a tévedést és kaptam sérelemdíjat, esetleg Te is bepróbálkozhatsz ezzel, max elhajtanak ha nagyon ugrálsz még a hitelt sem kapod meg, kinek kell egy problémás ügyfél, abból van elég

2023. júl. 4. 07:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Biztos vagy benne, hogy élő email címre ment ki? Mert ha a teljes nevetek a cím és egy magánhangzót elírtak, akkor nem valószínű, hogy a kovacsandras@gmail.com cím helyett írt kovicsandras@gmail.com létezik is.
2023. júl. 4. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!