Első hitelkártyám lesz, okosan lehet használni?
Túl magas a kamata azért. Ha biztonsági tartalék kell, akkor legyen inkább folyószámla hitelkeret, annak sokkal alacsonyabb a kamata.
Anyámnak fogalma sem volt róla, hogy kell a hitelkártyát használni. Elköltötte a félmilliós keretet, mert "szüksége volt rá", aztán meg a minimum 50-ezres "törlesztőt" tette rá vissza, de azt is elköltözötte, mert nem volt pénze.
A hitelkártyával a magas kamat és büntető költségek miatt nagyon gyorsan adósságcsabdába lehet kerülni. Nem éri meg. Ha kölcsön kell, akkor folyószámla hitelkeret vagy személyi kölcsön.
Egyetértek a többiekkel, ez nem okos használat.
A 11-es már kapisgál valamit, ha valóban vannak egyéb tartalékai a kérdezőnek, lehet értelme.
Szintén a kiírtnál valamivel okosabb használat lenne, ha:
- most megigényled, elköltesz róla egyhavi fizudnak megfelelő összeget kaucióra és egyebekben
- szépen barátod a fiókba és egy ideig nem nyúlsz hozzá
- 45 nap múlva azaz augusztus elsején a júliusi fizudbol visszafizeted a teljes összeget
- onnantól kezdve minden hónapban hitelkártyáról élsz és a következő (szeptember 1, október 1 és így tovább) alkalommal kapott fizudból betörleszted
- amint elkezd nőni a fizetésed vagy csökkenni a költségeid, elkezded még hamarabb visszafizetési, azaz a fizetésedből való költekezésre átállni a hitelkártyás helyett
- amint visszakapod a kauciót visszafizeted a maradék összeget is, ha van
Ehhez kell azért némi önfegyelem (tényleg ne költs többet/hamarabb) és szerencse (ne rúgjanak ki, ne üssön be egy még durvább infláció, fizetésemelés hiányában), én nem merném bevallalni, ahhoz túl bonyolult a terv.
Volt eszemben hasonló, épp lakás miatt, aztán szerencsémre nem lett rá szükség.
Jó, ha az átlagbér 4-5-szörösét keresném, akkor mernék így eladósodni, hogy voltaképp el sem adósodok, csak ezt a pénzt forgatom a sajátom helyett, de szerintem a vésztartalékkal SEM rendelkező emberek többsége nem ilyen.
Nem vagyok hitelellenes, sok esetben lehet értelme, de sokszor pont az ilyen túl jól hangzik esetekben okoz fejfájást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!