Banki ügyintézésnél, a "lekötés" opciónál mit jelent a visszavezetés és a feltörés?
Egy bizonyos összeget szeretnék felszabadítani a lekötött betétből.
Egyenlőre még csak lekötést intéztem, így nem vagyok tisztában ezekkel a fogalmakkal. Semmiképpen sem szeretném a számlámat megszüntetni.
Valamint fedezet nélkül is el tudnám -e intézni?
Nincs a számlán felszabadított összeg.
Feltörés: amikor idő előtt megszűnteted a lekötést. Ilyenkor általában nem, vagy csak alacsonyabb kamatot kapsz, és a pénz a folyószámlára kerül (esetleg lehet díja is, ha olyan csomagod van, bár manapság ritka)
Visszavezetés: amikor lejár a lekötés, akkor automatikusan visszavezetésre kerül a folyószámládra a kamatokkal együtt. (általában nincsen költsége)
Fix, változó és standard betétek esetén bankonként változik a kamat.
Nyilván egy 0,01%-os kamatláb elég jónak tűnik!
Havi lejárat előtt "feltörtem" egy inaktív számláról, na BUMM!
Ennyit muszáj volt kockáztatni! 🙂
"Hátha valakinek jól jön az információ!"
Az, hogy hogyan lehet 8%-SZJA=6,8% kamatot elérni lekötéssel?
A diszkont kincstárjegyek kamata jelenleg kb. 13%. És ebből nem jön le adó. Egy éven belül a legkülönbözőbb időtartamokra. Feltörés esetén is jár a kamat.
Bár akkor van némi árfolyamkockázat. De ha valaki ettől fél, vehet kb. 1 hónapos lejáratút és ismételheti a vásárlást.
Az államkincstárnál a számlavezetés ingyenes. A kártyás vásárlás ingyenes, a visszautalás ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!