Most átverték a nagymamámat a csalók, vagy tényleg bank hívta?
Nem tudom, hogy milyen szám hívta, de vezetékesen hívták…
Utána mobilra kapott erről a számról SMS-t, [link]
Ugye erre sokan írják, hogy kamu, de 100%-ig nem tudom.
A nagymamám nem tudja rendesen elmondani, hogy mit mondott a telefonálóknak, de állítja hogy semmit olyat nem adott meg amit nem tudtak eleve.
“Adategyeztetés” címén hívták és a születési helyét, meg ilyeneket kérdeztek… A számlaszáma utolsó 4 számát diktálták neki és az stimmelt, ez nekem nagyon gyanús, viszont a nagymamám állítja hogy ezen kívül nem kérték el a többi számot, meg semmit.
Így viszont nem tudnának visszaélni vele, ha csalók…
A tetejébe, az egész telefonálás után még vissza is hívták, hogy értékelje 1 és 10 közötti szám bemondásával az előző telefonos munkatársat!
Ez extrém gyanús nekem, de állítólag nem mondott semmi olyat amivel vissza tudnának élni…
#10 Hintalow
Trehányul írsz.
*vhising helyett phising (adathalászat)
*netban helyett netbank
"A nagymamától kèrtek netbank belèpèsi vagy bankkártya adatokat? A visszaèlèsek erre mennek rá."
Írta kérdező, hogy nem tudta pontosan elmondani miket kértek tőle.
Hat megnèznèm te hogy ìrsz fèlkèzzel hugyozas közben 😀
Am pont hogy vhising, a pihisng a visszaèlèsek ìrasbeli formája, ugyanez előszóban V (voice/voip) kezdettel megy a szaknyelvben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!