Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik ér többet valójában? 5...

Melyik ér többet valójában? 5 db 20000 Ft értékű vagy 2 db 50000 Ft értékű gépkocsinyeremény-betét?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 30. 20:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%
Nem írják, hogy melyikkel nagyobb az esélyed nyerni, úgyhogy mindegy.
2023. ápr. 30. 21:01
 2/12 anonim ***** válasza:
70%
Nincs különbség.
2023. ápr. 30. 21:14
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

Az a 3 kocsi, amit havonta kisorsolnak... Olyan mindegy. Ha nincs 1000 db betétkönyved, nem sok esélyed lesz nyerni.

Annyi pénzt viszont már jóval nagyobb hozammal be lehet fektetni, úgy, hogy évente több autó árát is kitermelje.

Ajándékba szokták adni ezeket a betétkönyveket ballagásra, karácsonyra.

2023. ápr. 30. 21:19
 4/12 anonim ***** válasza:
33%

Nekem anno, mikor 3 éve vettem, azt mondta az ügyintéző, hogy minél drágább, annál nagyobb eséllyel indulok.

Úgy rémlik, hogy régen 5 kocsit sorsoltak, csak most ment lejjebb a számuk.

Az meg, hogy mennyi esély van a nyerésre.. A lottón és a sorsjegyen ugyanennyi. Azt sem napi szinten veszi az ember, mégis neha-neha valaki elviszi a főnyereményt.

Szerintem ha van egy kis fölös pénze az embernek, simán megéri belefektetni különböző dolgokba. Nekem 400 ezrem áll benne, és őszintén szólva az eddigi 2-4%-os állampapírral számolva, amibe tudtam volna tenni ezt a pénzt, azt mondom, hogy nem bántam meg a befektetést. Ugyan nem nyertem, de akár nyerhettem is volna. És az, hogy elbuktam így 24-48 ezret a 3 év alatt, de akár nyerhettem volna egy 6 milliós kocsit, nem zavar annyira, mint ha meg sem próbáltam volna. Kinek mi számít.

2023. ápr. 30. 22:06
 5/12 anonim ***** válasza:
46%

Nem tudom szokták-e közölni valahol, hogy hány db betétkönyv van éppen forgalomban, mert ezek akármikor visszaválthatók névértéken. Tehát akinek kell a pénz, az visszaváltja és kész.

Viszont a keresőjük a honlapon egy fooooos. Akármilyen számot beírhatsz, nem jelez hibát, de kiírja, hogy nem nyertél, kipróbáltam csupa nullával, csupa egyessel meg random számokkal, sehogy nem jelez hibát, pedig biztos, hogy olyan számú betétkönyvek nincsenek is forgalomban.

Azt hiszem régebben nyertes sorszámokra is kipróbáltam, arra jól működött.

Ami jó még ebben, hogy ha nem veszed észre, hogy nyertél, akkor nem évül el, mint a lottónyeremény, ez évek múltán is beváltható, megkapod a kocsi árát és nem vonják be a betétkönyvedet, játszik tovább, tehát újra nyerhetsz vele.

2023. ápr. 30. 22:22
 6/12 anonim ***** válasza:
60%

Mindegy.

Az alap egység 5000Ft.

A 20000-es betétnél 4*,az 50000-nél 10* teszik bele a sorsolasba a betétkönyved sorszámát.

Az állampapír jellemzően 16% kamatot fizet mostanában... ;-)

2023. máj. 1. 10:12
 7/12 anonim ***** válasza:
72%

"minél drágább, annál nagyobb eséllyel indulok."

Ha nem így lenne, akkor sérülne az alapvető logika...

De ha neked 100ezred van betétkönyvben, a nyerési esély szempontjából tök mindegy, hogy az egy db 100ezres, vagy 10 db 10ezres. Mindkettő "százezres" szelvényt ér.

Ez a jó a szerencsejátékban (és amúgy bármilyen banki termékben is), hogy tisztán le van írva hogy működik, a bekerült pénz mekkora részét osztják vissza és mi alapján, de a sok okostojás beéri annyival, hogy nekem ezt mondták, és lusta utána menni.

2023. máj. 1. 12:54
 8/12 A kérdező kommentje:
Igazad van utolsó.
2023. máj. 1. 12:58
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Ordas nagy átverés, ajánlom figyelmedbe ezt a témát:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..

Semmi értelme az egésznek, és mostanában már csak havi 3 kocsit sorsolnak.

Mondom ezt úgy, hogy én is hittem benne, de a mostani helyzetben meg egyenesen luxus betétben tartani a pénzt.

2023. máj. 1. 15:21
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez egy szórakozás csak, van olyan ismerősöm, aki tízesével vette régebben az 50 ezres betétkönyveket. Azt nem tudom, hogy nyer-e, nem kérdeztem.

Azt viszont most is látni, hogy sokan elfeledkeznek róla, mert évekre visszamenőleg nagyon sok át nem vett kocsinyeremény van.

Ez mondjuk a lottón is így van, ott is volt már 600 milliós át nem vett nyeremény is, abból szokták csinálni a havi akciókat.

Az OTP autónyeremény viszont nem évül el, ha elrakod valami könyvbe könyvjelzőnek a betétkönyvedet (én így jártam) és csak évekkel később találod meg véletlenül és közben nyersz, utólag akkor is átveheted a nyereményedet. Nyerni sajnos viszont ezen még nem nyertem.

2023. máj. 1. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!