Mire használnátok a babavárót?
Párommal 8 éve vagyunk együtt, egy éve házasok. Szeretnénk már nagyon régóta sajátot, de félre nagyon nem tettünk, inkább “éltünk”. Utazgattunk, étterembe jártunk, különböző háztartási, szórakozási cikkekre költöttünk. Főleg akkor néztünk a félretett pénzünk fenekére mikor, elkezdett inflálódni rohamosan a Ft és mindennek ment felfele az ára.
Arra jutottunk mint szerintem elég sokan, hogy megigényelnénk a babavárót és plussz hitellel vennénk vmit… már beszélgettünk hitelügyintézővel, aki persze buzdít minket a babaváróra mert szerinte ha amúgy is akarunk gyereket elválni nem szándékozunk akkor remek lehetőség.
Viszont nem szabadulok a gondolattól, h őszintén ez a 10misi ló* se elég. Max ugye arra jó, h önerőnek elfogadják.
Kicsit abban reménykedem, h amit kinéztünk házat elviszik, így kapunk egy kis időt… de már 3 éve lessük az ingatlanpiacot és egyszerűen azt látom egyre rosszabb… egyre feljebb mennek az ingatlan árak. De azt se tudom ha mondjuk most megigényeljük a babavárót, és esetleg azt mondjuk, hogy oké 1 év kemény spórolás, akkor nem-e járunk rosszabbul…. Hogy ott lesz a babaváró de az ingatlanok még ennél is feljebb mennek… se ház de hitelünk már van, ami napról napra kevesebbet ér.
Ha tényleg odafigyelünk a pénzre max 5misit tudnánk egy év alatt félretenni.
Nem is tudom minek írok ide, hátha van vki hasonló cipőben, hasonló aggályokkal és tud tanácsot adni.
Állampapírt vennék belőle.
Az ingatlanárak emelkedésének egyik oka pont a babaváró: nagy tömegek kapnak pénzt nulla teljesítményre, az áraknak igazodnia kell hogy ez nulla vásárlóerejűvé inflálódjon és helyreálljon a gazdasági egyensúly.
#2: ha saját celra ingatlan kell, akkor azt kell venni.
a babaváro meg a csok is beépült az árakba, így ha nem veszed fel, magaddal cseszel ki.
A babavárót a felhasználásig valóban érdemes állampapirban parkoltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!