Tetőtér beépítésre igényelhető e a szocpol? Ha igen milyen részben? Egész vagy fél szocpol? Két gyerek esetén mindkettőnek meg kell lenni? Személyesen melyik hivatalnál vagy banknál kell utána járni, intézni az igénybevételt?
Mi a megoldás
Az építésigazgatási osztályról egy úrral beszéltem
aki a település ügyintézője. Ő elmondta nekem, hogy egy Új
kormányrendelet szerint, nem kell építési engedély, ha a tetőtérben olyan munkálatok zajlanak, ami a ház homlokzatát nem bontja meg (tetőtérbeépítés). Telefonbeszélgetésünk után elmentem az OTP fiókjába és elmondat nekik ezt a dolgot valamint a Budakeszi építésigazgatási osztály telefonszámát is megadtam. Már az is elképesztő volt, hogy nem tudtak a kormányrendeletről (!!!) és közölték velem, utána fognak nézni és felhívnak. Rá egy hétre
fel is hívtak, és azt mondták, hogy szerintük meg kell építési engedély pont. Erre felhívtam az építésigazgatási osztályról x urat és elmondtam, hogy mit mondtak. x úr azt mondta, hogy Ők nem adhatnak olyanra engedélyt ami nem engedélyköteles és az OTP-nek kutya kötelessége a hatályos
jogszabályokat illetve változásokat betartani. Most nem kezdem leírni a szeptember
közepe óta majdhogynem folyamatos beszélgetéseimet, a lényeg, jó néhányszor
beszéltem mint az OTP alkalmazottaival mint x úrral. Dobai úr véleménye szerint ez egy jogi anomália, mivel az OTP olyan engedélyt kér amit ők nem adhatnak, mivel ehhez a
tevékenységhez nem jár engedély. Várom a véleményt, mi a teendő???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!