Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megelőlegező kölcsönt (szocpol...

Megelőlegező kölcsönt (szocpol-t) át lehet vinni használt ingatlanra, ha még nincs gyerek?

Figyelt kérdés
Új ingatlanra igényeltük, de mostmár mennénk egy használtba, ha módunk van rá.
2010. máj. 17. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:
használt ingatlanra csak a fél szocpol jár. az egész biztos nem.
2010. máj. 17. 17:59
 2/4 A kérdező kommentje:
A kérdés az, hogy át lehet-e vinni. Új építésű lakásra már megkaptuk, gyerek nincs. Mennénk használt házba, ha át lehet iratni. Pl. plusz egy szobával nagyobba megyünk, akkor átirathatjuk. Vagy egyáltalán nem? Vagy ha még 1 gyereket bevállalunk?
2010. máj. 17. 18:09
 3/4 anonim ***** válasza:

van arra lehetőség, hogy szocpolt átvigyél másik ingatlanra, amennyiben nagyobb vagy drágább az ingatlan(de már nem emlékszem, lehet mindekettőt nézik, hogy nagyobb ÉS drágább legyen), de ilyen esetben, hogy újból használtba....

nekem félszocpolom van, azt átvihetem másik használt lakásra, ha nagyobb, drágább.

tehát gyakorlatilag átvihető, kérdés az, hogy mivel nem használtra kaptátok, használt lakásra is engedélyezik e az egész szocpol átvitelét.

2010. máj. 17. 21:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem több ismerősöm is van, akik átvitték az új lakásra kapott szocpolt, használt házra. Az egyik éppen a hetekben. Tehát meglévő gyerekre biztosan átlehet. De hogy megelőlegezett szocpolt is lehet-e, azt nem tudom a gyakorlatban. Az egyik ismerősöm például új lakásra 2 gyerekre kapott szocpolt, de született neki még egy kisfiú és azt is jóváírták a hitelből. Ezekután eladták az új építésű lakásukat és vettek egy használt házat és vitték a szocpolt is. Mondjuk én úgy gondolom, hogy Te is átviheted. De ez csak az én véleményem. Vállalni már nem tudsz többet,mert azon már nem lehet változtatni, meg különbenis csak 2 gyerekre lehet megelőlegező szocpolt kapni.
2010. máj. 19. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!