Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem külföldön lakom hanem...

Nem külföldön lakom hanem uniós területen és sürgősen utalnom kéne 200 millió forintot magyarországi ember bankszámlájára. Hazautazni és magyar bankszámlát nyitni nincs idő és a papírjaim sincsenek meg hozzá. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
A családom segít, utal nekem utal nekem revolutra vagy wisére ennyit, de mi a teendő hogy ne legyen fennakadás?
2023. ápr. 17. 11:46
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Elírtam, külföldön lakom, de uniós területen.
2023. ápr. 17. 13:36
 12/25 anonim ***** válasza:
90%

"egyértelműen le van írva csak figyelni kell olvasás közben"

Remelem legalabb most ég a fejed, mint a rongy. :D

Egyebkent pedig vagy vedd fel a kapcsolatot a bankkal, vagy inditsd az utalast, es beszelj veluk ha megakad.

2023. ápr. 17. 13:39
 13/25 krwkco ***** válasza:
83%
Nem lehet, hogy Neked (=kérdező) nem az utalás okoz nehézséget, hanem az átváltást szeretnéd minél kisebb veszteséggel megúszni?
2023. ápr. 17. 13:45
 14/25 Hintalow ***** válasza:
62%

A külföldi bankodból elindìtod az utalást ès kèsz, lehetnek nagy összegnèl extra dolgok, (pl. rögzìtett telefonszámodon visszahìvnak ès visszaigazolják)

De ezt leszámìtva nem sok jelentőssège van az utalás összegènek nemzetközi viszonylatban is.

2023. ápr. 17. 14:17
 15/25 A kérdező kommentje:

Miért égne a fejem egy elírástól? Kikövetkeztetni hogy mit írt ki külföldre alatt az aki unióról beszél. Unión kívüli ennyi.

Még mindig sokkal kisebb hülyeség mint az hogy egyeztetés nélkül küldjünk 200 milliót egy olyan bizonytalan helyre mint a revolut.

13 az utalás okoz gondot, az átváltás még kevésbé mert Ft ról Ft ra nem kell váltani.

A külföldi bankomról csak akkor tudom elindítani az utalást ha nem tiltják lr előtte a számlát... Szóval kérdés is és erről szól maga a kérdés is. Az lényegtelen hogy az európai Unió területét külföldnek vagy belfoldnek nevezzük e. Nem ezen fog múlni az hogy a bank letiltja e vagy sem.

Viszont abban nem vagyok biztos hogy a revolut bárkit is felhívna De ha igen akkor is akadály hogy nem tudom mindig felvenni a telefont.

2023. ápr. 17. 15:10
 16/25 anonim ***** válasza:
62%
Akkor igy jartal, ne utalj.
2023. ápr. 17. 15:16
 17/25 A kérdező kommentje:
Az hogy egy gyakori troll anélkül ír hogy tudná a választ még nem ok arra hogy ne utáljam.
2023. ápr. 17. 15:27
 18/25 anonim ***** válasza:
86%
A valaszt mire? Mar leirtak tobben mi a menete, te meg vinnyogsz itt, hogy nem tudod felvenni a telefont. Mi a kerdesed?
2023. ápr. 17. 15:35
 19/25 krwkco ***** válasza:
62%

"13 az utalás okoz gondot, az átváltás még kevésbé mert Ft ról Ft ra nem kell váltani."

Miért nem nyitsz forint bankszámlát abban az országban, ahol vagy? Nem mondom, hogy gyakori, de valamelyik banknál biztosan van rá lehetőség. Érdemes lenne utánanézni.

2023. ápr. 17. 16:15
 20/25 A kérdező kommentje:

18 eleve nem az volt a kérdés hogy mi a menete.

Ekkora nem összegnél egy normál bankban is megvannak ugyanezek a teendők. Az nem segít ezen ha nyitok mégegy számlát

2023. ápr. 17. 16:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!