Most több bank is pénzt ad számlanyitásért, túl szép, hogy igaz legyen, hol vannak a buktatók?
Az ilyen számlákat bizonyos ideig nem szabad megszűntetni. Ha mégis megszűnteti az ügyfél, akkor a számlanyitásért kapott pénzt vissza kell fizetni.
Évek alatt a bank pozitívan jön ki az ilyen akciókból.
Ha arról szól a fáma, amit az első ír, akkor tiszta sor.
Marketing. Az hogy ingyen pénzt osztanak sokkal jobb prolicsalogató, mintha azt mondanák hogy akkor x ideig elengednek y költségeket. De végeredményben ugyan az a céljuk, hogy hozzájuk menj, és az "ajándékpénzt" majd költségek formájában egyszer visszaszedjék.
Én 2020-ban váltottam az OTP-ről a Raiffeisenre, akkor 20 ezer ft jóváírási akció volt, de enélkül is váltottam volna, hiszen az alap szolgáltatások (számlavezetés, átutalások, kpfelvét) ingyenesek, míg az OTP minden szrért díjat számított fel.
Azóta a Raiffeisen ezt úgy szedte vissza, hogy - akkor még lévén kevésbé tudatos - indítottam náluk egy rendszeres befektetést:
- induló jutalék 17 ezer
- havi vételi jutalék 500 huf x 24 hó = 12 ezer
- az alap “hozam”-ába rejtett, az alap működési költségei (TKM alapján): 45 ezer.
Szóval ne vegyetek magyar banki aktívan menedzselt alapot.
"hol vannak a buktatók?"
Az ügyfélben.
Ha neked az a számla jó és minden feltételt betartasz, akkor az akciós pénz tiszta nyereség.
Ha kedvezőtlen számlát választasz, akkor lehet, hogy nem éri meg. De az ilyen akciók általában több számlatípusra is érvényesek. A kondiciók nyilvánosak. Rajtad múlik, hogy megkeresd aneked való számlát.
Nemrég léptünk be hasonlóba. Semmi költség nincs, húségidő egy év. Nem kell az sem hogy bér érkezten a számlára.
Ügyfélszerzés a céljuk hosszú távra. Semmi extra.
..és nem most, ez 5-6 éve is így volt már.
Időszakosan sok bank bedobja ezt a lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!