Kirakhatnak kisgyerekkel, ha hónapok óta nem tudom fizetni a hitelt?
Első körben szerintem a közművet fogják ki kötni ha nem fizetsz rezsit. Onnantól kezdve a gyámügy bármikor elveheti a gyerekeket és gyámság alá helyezteti. A bank egy idő után elárverezteti a házat és mehetsz az utcára és abban a pillanatban viszi a gyámügy a gyerekeket ha addig megúsztad.
Szóval hiába próbálkozol a gyerekeket aduásznak használni gyorsan vissza fog ütni.
Kérdező, sajnos minden igaz, amit az előzőek mondanak - az hogy gyerekeid vannak, nem tud örökké megvédeni, csak elnyújtja valamelyest a dolgot.
Én a te helyedben elmennék a bankba tárgyalni, hogy átütemezzem az adósságot, hátha egy alacsonyabb összeget hosszabb futamidővel tudsz fizetni.
Vagy, ha ez nem működik, akkor a legjobb lenne gyorsan eladnod a lakást, amíg még nem veszi a bank kényszereladás alá, és keress egy olcsó albérletet, vagy költözz vissza a szüleidhez, ha lehetséges egyáltalán - így tudod megvédeni a gyerekeidet attól, hogy állami gondozásba vegyék őket.
Az fog történni, hogy leülsz számolni egy papírral/füzettel, és megállapítod hogy 1 éven belül utoléred-e magad anyagilag, vagy sem.
Ha nem, akkor elmész az önkormányzathoz a Családsegítőhöz és tájékozódsz, milyen segítséget tudnak adni.
Aztán elmész a bankba, hogy mit tudnak segíteni, átváltani a hitelt egy hosszabb távúba, kisebb törlesztővel, amivel 1 éven belül utoléred magad.
Ha azzal sem tudsz egyenesbe jönni, akkor eladod a lakást és egy olcsóbbat veszel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!