Rossz ötlet volt a pénzem tőkevédett befektetési alapba fektetni rövid bizonytalan távra? Fontos volt az alacsony kockázat.
Konkrétan CIB Start Tőkevédett Részalap. Állítólag sokkal magasabb hozam érhető el állampapírral. Ezekről az alapokról nem olvasok túl sok jót. Nem értek hozzá... Az a gond, hogy össze sem tudom hasonlítani.
Ha igen, mit javasoltok (lépésről lépésre)?
A CIB-et ebrokeren keresztül tudod intézni, eladod a mostanit. A számlát nem fogod tudni megszüntetni, ahhoz be kell menned.
A kincstár 100% online, ha van ügyfélkapud.
Egyébként a CIB-ben is vehetsz ebrokeren keresztül diszkont kincstárjegyet.
Annyival rosszabb, mint a kincstár, hogy van számlavezetési és állományi díj, és esetleg kisebb a választék DKJ-ból. De ha csak 1-2 hónapról beszélünk, akkor lehet, hogy jobban megéri ott, mint szórakozni a nyiltással, átutalással.
Ebroker hozzáférésem nincs, gondolom ezt is igényelni kellene személyesen, szóval ha jól értem, ezt nem úszom meg (költség). Már csak az a kérdés, hogy az utóbbi lehetőségek közül mit válasszak. Gondolom az átutalásnak is vannak költségei, szóval lehet, hogy amit nyernék a réven, azt elveszteném a vámon.
Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat is.
a bef. jegynek árfolyama van, és nem kamata.í
Mikor megvetted volt az áfolyama X, mikor eladod, akkor Y, a kettő különbsége a hasznod/veszteséged.
"Nem értem, hogy lehet ekkora különbség közöttük. Ha jól számoltam, az alapnál kb. 8% lehet az éves nyereség, az említetteknél pedig 14-16%."
Ilyen magas kamatok mondjuk 6-12 hónapja vannak. Az alap meg indult pár éve. Vett papírokat 1-2%-os hozammal is, meg persze veszi a mostani 16%-ost is.
Az átlaga meg 8% éppen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!