Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha társtulaj vagyok és beleegy...

Ha társtulaj vagyok és beleegyezek a hitelbe, én is báros leszek, ha aki felveszi, felkerül a BAR listára?

Figyelt kérdés
Van egy közös ház. Az egyik felére hitel van terhelve (nem az enyémre), de alá kellett írnom, h beleegyezek. Szóval, a hitelt felvevő már BAR listán van. Én semmilyen papírt, értesítést nem kaptam... Lehet, h én is felkerültem a BAR listára? Vagy attól, h beleegyeztem, még nem? Végül is nem kezes vagyok...
2010. okt. 7. 10:29
 1/7 anonim ***** válasza:
zálogkötelezett viszont vagy :S
2010. okt. 7. 10:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát szerintem így azt nem, viszont ha nem fizeti, szépen elúszik a te (fél) házad is...
2010. okt. 7. 10:33
 3/7 A kérdező kommentje:

Mit takar az, h "zálog kötelezett"?

Hogy elúszhat, azt tudom :(

2010. okt. 7. 14:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Mit értesz azon, hogy van egy közös ház, de nem a Te feledre van terhelve a hitel.

Ez így ellentmondásos. Ha a ház közös, akkor a jelzálog jog, vagyis a bank terhelése az egész házat érinti a tulajdoni hányadoktól függetlenül.

Érdemes lenne alaposan megnézni, hogy mit írtál alá, hol és kinek?

Így, hogy nem látok papírokat, csak találgatni tudnék.

A zálogkötelezett azt jelenti, hogy tudomásul veszed, amennyiben a hitel nincs fizetve, a hitelt nyújtó jogosult az ingatlant elzálogosítani, magyarul elvenni.

egy hiteltanácsadó

2010. okt. 7. 18:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki a dolog, ez egy jelzálog alapú szabad felhasználású hitel. A fél ház a fiam nevén van és ő vette fel a hitelt, nekem "csak" bele kellett egyeznem, mivel a másik fele az enyém.
2010. okt. 8. 10:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Van haszonélvezeted az egész házra? (Pl ha a férjed elhunyt és úgy került a fiad nevére a fél ingatlan, akkor van.)

Ha haszonélvező vagy, és a hitelszerződés megkötésekor erről nem mondtál le, akkor adóstárs is vagy, nem csak zálogkötelezett, de végül is az ügy szempontjából nem lényeges.

Igen, ha a fiad BÁR listára kerül ez a hitel miatt, akkor Te is BÁR listára kerülsz, de ez a kisebbik baj. A nagyobb, hogy vihetik a házat egy idő után.

2010. okt. 8. 11:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Úgy van mindkettőnk nevén, az övé volt a telek (az apja után) és én a 2. férjemmel erre építkeztem. Mivel ő még kiskorú volt, nekem le kellett mondanom a gyámságról, így a férjem lett a gyámja, h építhessünk rá. Így a fele az övé, fele az enyém.
2010. okt. 8. 21:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!