Ha társtulaj vagyok és beleegyezek a hitelbe, én is báros leszek, ha aki felveszi, felkerül a BAR listára?
Mit takar az, h "zálog kötelezett"?
Hogy elúszhat, azt tudom :(
Mit értesz azon, hogy van egy közös ház, de nem a Te feledre van terhelve a hitel.
Ez így ellentmondásos. Ha a ház közös, akkor a jelzálog jog, vagyis a bank terhelése az egész házat érinti a tulajdoni hányadoktól függetlenül.
Érdemes lenne alaposan megnézni, hogy mit írtál alá, hol és kinek?
Így, hogy nem látok papírokat, csak találgatni tudnék.
A zálogkötelezett azt jelenti, hogy tudomásul veszed, amennyiben a hitel nincs fizetve, a hitelt nyújtó jogosult az ingatlant elzálogosítani, magyarul elvenni.
egy hiteltanácsadó
Van haszonélvezeted az egész házra? (Pl ha a férjed elhunyt és úgy került a fiad nevére a fél ingatlan, akkor van.)
Ha haszonélvező vagy, és a hitelszerződés megkötésekor erről nem mondtál le, akkor adóstárs is vagy, nem csak zálogkötelezett, de végül is az ügy szempontjából nem lényeges.
Igen, ha a fiad BÁR listára kerül ez a hitel miatt, akkor Te is BÁR listára kerülsz, de ez a kisebbik baj. A nagyobb, hogy vihetik a házat egy idő után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!