Most jelenleg betennétek a pénzeteket Otp tőkegarantált rövid kötvény alapba? Azt figyelembevéve,hogy 45 napig nem vehető ki,ha bármi történik?
Figyelt kérdés
2023. márc. 18. 19:01
11/20 anonim válasza:
Állampapír. Hosszútávra PMÁP, rövidtávra diszkont kincstárjegy. Ezeknek a legjobb a kamata, biztonságosak és kamatadó sincs rajtuk.
De ha mindenáron OTP befektetési jegyet akarsz és csak rövidtávra, akkor prémium pénzpiaci alap. Bármikor kivehető, minimális kockázatú, nincs váltás-visszaváltás díja és most 11% körüli a hozama.
12/20 A kérdező kommentje:
Mindig is otp-s voltam,így más egyelőre mégidegenebb,de figyelek,és ha érdemes,akkor miért ne. Most a célom rövidebb,mint egy évre befektetni vafyis,h bármikor hozzá tudjak férni. 3,5 Mó-t biztonságosan.
2023. márc. 18. 20:33
13/20 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem merek többet. Most vettem ki a tgarantáltból az összes pénzem közel félmilliós haszonnal,ami lehet,h nem volt jó döntés,de megmondom miért.Az amerikai bankcsőd,amihez mondják semmi közünk,majd mondják,h de igen van ami itt is érzékelhető.A telefonomról azonnal jönnek a banki friss hírek,ami javarészt az otp-ről ír vagy épp a vezetőjéről,de mindenképp arról h valami gikszer van vagy lehet.Tehát eddig biztos voltam,h jó döntéseket hoztam,de meginogtam.Viszont azt tudom,h saját pénzem ellensége nem szeretnék lenni sem így sem úgy.Mindenképp jól akarok dönteni.Kérdés,h mennyire érdemes óvatosnak lenni.De látom,érted ezt a témat és figyelek arra,amit írsz.Köszönöm szépen
2023. márc. 18. 20:44
14/20 anonim válasza:
Fektesd be inkább azt a pénzt egy nagyságrendileg magasabb hozamért.
15/20 A kérdező kommentje:
A pénzemet bukni vagy elveszteni nem szeretném.Még ezt a kicsit sem.És bármikor kivehetővé szereteném tenni.Ennek tudatában mit ajánlsz?
2023. márc. 19. 11:42
16/20 A kérdező kommentje:
Prémium pénzpiaci alap?
2023. márc. 19. 12:04
17/20 anonim válasza:
Visszakérdezhetek? Miért tartod fontosnak, hogy bármikor kivehető legyen? Úgy véled szükséged lehet rá egy hónap múlva lakásvásárláshoz, vagy hasonló nagyobb kiadáshoz?
18/20 A kérdező kommentje:
Így van,ahogy írod.
2023. márc. 19. 23:38
19/20 anonim válasza:
Akkor DKJ, annak ugyan kisebb a kamata, de bármikor hozzáférsz, nem kötöd le.
20/20 anonim válasza:
Nekem is ebben van január óta, 4 millióból 3,5 lett beletéve, 3 hónap alatt 150 ezret kamatozott. Oké, nekem most perpillanat nincs tervben lakásvásárlás, de jelenleg szerintem nem olyan kockázatos ebbe fektetni. Azért a 45 nap nem olyan vészes, más ismerősöm ingyen a kincstárban tartja, aztán most 10 évig nem tud hozzányúlni, hiába kamatozik valamivel többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!