Fog az Államkincstár dollárkötvényt kibocsátani lakossági ügyfeleknek?
Nem akarom forintban tartani a megtakarításaim. Euró-kötvényből már bevásároltam.
Tudom, hogy intézményi befektetőknek volt dollárkötvény-kibocsátás, de nem látok lakossági ügyfélként ilyen opciót.
Szerintetek lehet ilyenre számítani?
Nem lehet biztosan tudni, én azt gondolom, nem lesz ilyen.
A rephun intézményi dollár kötvényeket ha nem is az államkincstárnál de bankoknál meg lehet venni. Igaz most egy fajtát látok csak, 5,375% kamatozásút 2024.03.25 lejárattal, 2000 USD névérték, 4,1% hozam.
"Az, hogy számítasz rá, vagy nem az egyéni vélemény."
Valóban nem, hiszen nyomon lehet követni az Adósságkezelő honlapján az aukciók eredményeit. Amikor azt látod, hogy másfélszer annyi papírt akarnak megvenni, mint amennyit az állam ki akar bocsátani (mint pl. mostanában), akkor egy darabig nem lesz államcsőd. Majd ha azt látod, hogy hónapokig sikertelenek az aukciók, akkor ráérsz eldobálni a kötvényeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!