Bankártya vagy Készpénz?
"Bankártya vagy Készpénz?"
Ha problémád van a spórolással, akkor jobb a készpénz. A megtakaritásra szánt összeget fizetésnapkor el kell különíteni. Pl. automatikusan átutaltatni ÁKK értékpapírszámlára és DKJ-t vagy PEMÁP-ot venni. Vagy ugyanez kártyával.
A rezsi csoportos beszedésére valót ott kell hagyni a számlán.
A többi készpénz, négy-öt boritékra elosztva. Hetenként egy.
Én is jobban tudok spórolni, ha készpénzben van.
Bankkártyával csak egy csipogás a dolog, hogy fogyjon a pénz "számolatlanul".
Ha készpénzben látom, hogy mikor mennyi van (még), jobban be tudom osztani.
"Én is jobban tudok spórolni,"
Ott van az ÉN szó. Tehát nekem készpénzzel jobban megy a spórolás. Másnak meg bankkártyával is megy.
Nekem a készpénz egy fék a költekezésben.
Egészéletemben a készpénz híve voltam, ezzel tanultam meg spórolni, és mai napig ezt használom, ha vásárólok valamit. Pl.. ha már milliokról van szó, akkor az átutalást választom.
Bankkártyát havonta, 1-2 alkalommal használok, de olyan is volt, hogy hónapokig nem használtam, mert volt otthon elegendő készpénz. Másrészt, nem bízok a bankokban, de jelenlegi helyzetben még azon is gondolkodtam, hogy minden pénzemet kiveszem a bankból, és valami másba fektettem.
A készpénzt bárhol és bármikor elfogadják, míg a bankkártyát már nem.
A spórolás amúgy is fejben dőlik el, meg hogy milyen módszerrel csinálod, mert rengeteg spórolási technika létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!