Diákhitel 1-et igényelhetek más számlaszámra is?
Figyelt kérdés
A kérdésem tehát arra irányul, hogy a Diákhitel1 (szabad felhasználású) igényelhető-e úgy, hogy az eredetihez képest (ha már igényeltem egy bizonyos számlára) más számlaszámot adjak meg.
Személyes tapasztalatokra vagyok elsősorban kíváncsi, természetesen fel fogom hívni az ügyintézőt.
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
2023. márc. 6. 19:26
11/14 anonim válasza:
Nem értem amúgy a logikádat. Minek törleszteni most, pláne ha újabb összeget veszel fel? Én inkább befektetném a felesleges pénzt és halmoznám az adósságot addig, amíg a betéti kamatok magasabbak a hitelkamatnál. Így lenne egy csomó likviditásod, és még nyernél is az ügyleten.
12/14 A kérdező kommentje:
Itt nem a törlesztésen van a hangsúly. Egész egyszerűen nem szeretném, hogy akinek hozzáférése van rajtam kívül a számlámhoz (látja, mit csinálok, utalok), tudjon arról, hogy szükségem van még egy "kisebb" összegre hirtelen. Konkrétan egy közeli hozzátartozóm számlájára szeretném az utalást. A törlesztés a jövőben is menni fog, itt nem azon van a lényeg. Igaz, ezt lehet az elején hozzá kellett volna tennem, bocsánat, aki félreértette.
2023. márc. 6. 22:21
13/14 Nemzeti konzervatív válasza:
Úgy érttetem a számlaszámodat is a diákitel directen keresztül tudod megváltoztatni.
14/14 anonim válasza:
Csak saját névre szóló számlaszámra lehet utaltatni a DH-t.
A régi törlesztése szempontjából teljesen mindegy milyen számlaszámra kaptad az előzőt, amit törlesztettél.
Tehát új saját névre szóló számlaszámra kérheted az újabb DH-t (ha fennállnak a korábbi tanulmányi feltételek persze), amit a Diákhitel Direkten meg tudsz változtatni, akkor a régire már nem kapsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!