Lehet még követelni a tartozást?
10-es, értem én, hogy hivatkozni kell, de nem indult újra a számlálas, mivel megkeresték papát bebizonyitható uton? (Mondták papának a hívásban, hogy rögzítik) Ha például hétfőn erre lenne hivatkozva, akkor behajtócég nem tudna mit kezdene a tartozással?
Illetve papának se vonhatnának le a nyugdíjából kb 30-40%-ot?
Igy van ki kell kerni az iratokat. Ehhez jogotok van. Az alapjan eldol elevult e vagy sem.
Es a nyugdíjból is vonhato, 33% egy tartozasnal.
8-as vagyok.
Behajtó cég semmit nem tud lefoglalni, stb... Egy dolgot tehet, amit az eredeti adós is. Hívogat, levelet ír, megkeres és jogi útra tereli. De semmi többet.
A végrehajtó az más, ő nyugdíjból tilthat le, bankszámlát inkasszálhat, stb...
Ha 5 éven át semmi nem történt, volt olyan 5 éves időszak, hogy bizonyítható módon nem kerestek, akkor elévült a tartozás behajthatósága.
De nem a tartozás. Tehát neked kell az elévülésre hivatkozni. Ha ők nem érik be ennyivel, akkor majd a bíróságon, ha per lesz.
Ha volt olyan öt év, hogy semmilyen bizonyítható módon nem keresték az adóst akkor elévült. De ha mondjuk az adós elköltözött csak nem jelentette be a hitelezőnél, és a régi címére küldték a levelet, akkor az elévülési megszakadt.
Ha a régi címén lakik és biztos benne, hogy levelet és rögzített telefonhívást nem kapott akkor elévült.
De mondom, kezdjük azzal, hogy ki keres. Behajtó cég vagy önálló bírósági végrehajtó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!