A Wise-on keresztül teljesitett utalasok adokötelesek?
köszönom, en is erre gondoltam, de fura, hogy a cikk megis mint valami plusz adot emlit az összes Wise-on keresztül lebonyolitott utalasoknal.
Gondolom ez akkor ugyanigy rendben van, ha penzt utalok tovabb Wise-on keresztül es nemcsak penzt fogadok.
Termeszetesen mind adozott jövedelem, amit tovabb utalok, tehat semmi befektetes stb.
Én két dolgot szűrök le ebből a cikkből:
"Előfordulhat, hogy a Wise-nak adót kell vetnie az utalási díjra, helyi jogszabályok függvényében. [...] Ahol ilyen utalási adókról van szó, ezek a fizetett díjak részét fogják képezni "
Vagyis, ha valamilyen ország adót vet ki az átutalásokra, akkor azt a Wise beépíti a feléd mutatott díjba és be is fizeti. Szerintem ilyen lehet a Magyar tranzakciós illeték is: ezt a Wise-nak kell fizetni, ő pedig a saját díjába építi bele. Neked ezzel teendőd nincs.
"Ügyfeleink kötelesek bejelenteni és befizetni minden szükséges adót az utalásaikhoz kapcsolódóan, melyeket a mi rendszerünkön keresztül bonyolítanak."
Ez a rész véleményem szerint arra utal, hogy ha Wise-ra kapsz jövedelmet, azt ugyan úgy le kell adóznod, mintha a bankszámládra kapnád. Értsd: a Wise-os pénzmozgások nincsenek elrejtve a NAV elől, ha feketén dolgozol és a Wise-ra kapod a fizetésed, az nem fog jól elsülni. Ha bejelnetett munkaviszonyod van, és abból az adózott jövedelmed kapod a Wise számlára, akkor minden rendben van.
vilagos, igy mar ertem & köszönöm!
Persze, kizarolag adozott jövedelmet utalok tovabb vagy megtakaritast. Es a fizetesemet sem közvetlenül Wise-ra kapom, ezt csak kizarolag közvetitökent hasznalom atvaltasra/utalasra A-bol B-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!