Wise-n mertek pénzt tartani így?
Figyelt kérdés
le van írva nincs betétbiztosítás hanem az van ha bedőlik akkor belehet álni a sorba a hitelezők mögé és ha felszámolás után -ha még marad pénzt- azt osztják szét az ügyfelek között.2023. jan. 26. 19:52
1/6 anonim válasza:
Hát, én nem ezt olvastam a Wise oldalán...
Mivel ez csak egy online pénzügyi intézmény, nem kell betétbiztosítással rendelkeznie. Főleg, hogy ha nem fekteted be, akkor az nem "betét". Az ott tárolt pénzed a tiéd, senki más nem fér hozzá.
Ha csődeljárás indulna a vállalat ellen, a pénzed akkor is a tiéd marad. Az lehetséges, hogy kevesebbet kapsz vissza "fizetésképtelenségi ügyintéző saját költségei fedezésére használja fel".
2/6 anonim válasza:
Hol van ez irva kerdezo, belinkeled?
3/6 anonim válasza:
A betétbiztosítás nem vonatkozik rá, az biztos, de a Wise remélhetőleg nem fog mostanában csődbe menni. Elég sok ügyfelük van, ha csődbe is mennének, nem mennének csődbe, mert felvásárolná őket egy nagy bank, átvéve az ügyfeleiket.
4/6 anonim válasza:
Nem tudom hol olvastad ezt, a Wise oldalán biztos nem. Világosan le van írva hogyan működik náluk a safeguarding, illetve, hogy milyen pénzintézeteknél tartják a pénzed (Citi, Blackrock, JP Morgan többek között). Ha a Wise csődbe megy, az a te pénzedet nem érinti.
5/6 anonim válasza:
20m van wison, 40m revoluton... Wison a ceg van, revolton tozsdezek
6/6 anonim válasza:
Persze, persze... Írni meg majd megtanulsz... 😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!