Más országban is így van hogy te fizetsz azért hogy a bank használhatja a pénzedet, vagy ez is magyar sajátosság?
Most néztem meg a kivonatomat, az MKB egy hónap alatt 1500 Ft-ot vont le "számlavezetési díj" meg "telefonos bankolás" vagy mi a bront címszó alatt, magyarul nekem havonta 1500 Ft-omba kerül az hogy náluk tartom a pénzem és ők használják, mikor így is alig van pénzem. Nem hogy kamat nincs már rég, de még én fizetek érte. Azért a pofám leszakad, már elnézést.
Ez is ilyen magyar sajátosság, vagy máshol is ilyen nyílt rablás megy "bankszámlavezetés" címszó alatt?
Mas orszagokban is vannak draga szamlacsomagok, es egyebkent Magyarorszagon is vannak olcsoak. Itt peldaul meg tudod nezni, a te bankolasi szokasaidhoz melyik bank ajanl olcso szamlacsomagot:
Igen, más országban is jellemző, hogy ha igénybe szeretnél venni egy szolgáltatást, az nincs ingyen. Milyen meglepő...
Nagyon unalmas már ez a "fizetek hogy a bank használja a pénzemet" dolog. Te azért fizetsz, hogy használd a netbankot, pénzt tudj felvenni az ATM-ből, legyen egy bankkártyád amivel tudsz fizetni.
Én amióta van bankszámlám (20-30 éve), nem néztem meg, hogy mit vonnak le.
Mert nem érdekel.
Sok országban sok bank és sokféle ajánlatuk van. Nem lehet így erre válaszolni.
A magyarországi bankolás tényleg nem olcsó, de nem azt jelenti, hogy nálunk gazdagabb országokban mindenhol ingyenes vagy akár olcsóbb. Vannak még hasonló példák.
Persze a netről tudom, nem éltem mindenhol.
Vannak országok ahol sokkal olcsóbb vagy ingyenes ajánlatok könnyen elérhetőek. Például Egyesült Királyság.
Aztán ha valaki több szolgáltatást akar,akkor már nem ingyenes.
Illetve van ahol havi fix csomagdíj van amiben minden benne van, tehát nagyon könnyű összehasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!