Olyan előfordulhat, hogy az ATM nem adja ki a bankjegyeket?
Ha megmachinálták az automatát, akkor igen. De ezeket úgy csinálják, hogy ne legyen könnyű hozzájuk nyúlni.
Ha állsz az automatánál, és nem kaptad meg a pénzt, akkor az automatán lévő számot felhívod.
Előfordulhat rendszerhiba, ismerősömnek például kártyát nyelte be, mert újraindult az ATM és szép Windows logó fogadta.
Automatán lévő számot kell felhívni.
Szia ez velem történt.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
Ritkán, de előfordulhat. Ilyenkor fel kell hívnod a bankot (mármint amelyik az automatát üzemelteti) és közölni velük a tényeket.
Az ATM-ben van belső regiszter, ami a kiadott bankjegyeket számolja, plusz könyvelés is van róla, mennyit töltöttek fel az ATM-be és ezekből egyértelműen meg tudja mondani a bank, ha a tranzakció megtörtént, de pénzt nem adott ki az automata. Ilyen esetben kivizsgálják a panaszt és ha jogos, akkor jóváírják az összeget.
Én is jártam már így, hogy levonta a számláról a pénzt, de az ATM meghibásodott és nem adta ki a bankjegyeket. Bejelentettem és pár nap múlva jóvá is írták az összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!