Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért számol fel a bank...

Miért számol fel a bank díjat, ha használom a bankkártyámat (Mastercard)?

Figyelt kérdés
Eddig a kereskedőket terhelte a kártyahasználat díja, ez megváltozott? Igaz, hogy csak pár forintot vásárlásonként, de ha ez így van, én elvből befejezem használni a bankkártyát, ilyen a világon nincs máshol.
2023. jan. 8. 15:18
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
8. Nem gondolom, hogy Mastercard használatért (fizikai üzletben való vásárlás) bármilyen számlacsomagban indokolt lenne díjat felszámítani, ezért nem tartottam lányegesnek ezt az infót, de egyébként Mindennapok 2.0.
2023. jan. 8. 18:01
 12/28 A kérdező kommentje:

10. Igazad van, nem ezt kérdeztem, de azt is feltételeztem, hogy talán így is jönnek példákkal emberek - de eltévesztettem a házszámot, legközelebb majd ügyelek a pontos kérdésfeltevésre.

Nem nézem be, a vásárlás mellé van odaírva, hogy "díjak, jutalékok", pl. ca. 2200 forintos vásárlás mellé 7 forint, 3500 forintos vásárlás mellé pedig 10 forint. Ez új dolog ebben az évben.

2023. jan. 8. 18:07
 13/28 anonim ***** válasza:
Én is rafinál vagyok, nem számít fel semmit kártyás vásárlásnál. Ahogy már írták, valószínűleg csak balf*sz vagy és benézel valamit.
2023. jan. 8. 18:09
 14/28 A kérdező kommentje:

13. Igen, nem kellene felszámítania, pont ez a gondom.

Igazán kösz a "kedves" választ.

2023. jan. 8. 18:14
 15/28 A kérdező kommentje:
Mindegy, felesleges volt feltennem itt a kérdést, ugyan mire is számítottam, majd megkérdezem a bankot.
2023. jan. 8. 18:14
 16/28 anonim ***** válasza:
Nem számol fel díjat a k&h, és én csa kártyát használok.
2023. jan. 8. 18:18
 17/28 A kérdező kommentje:
Amúgy az Erste is felszámolt ilyesmit "díj hitelkártyás vásárlás után" címen. De ja, biztos én vagyok a hülye.
2023. jan. 8. 18:18
 18/28 A kérdező kommentje:
16. Köszi!
2023. jan. 8. 18:19
 19/28 krwkco ***** válasza:

"Mindennapok 2.0."

Akkor az első ötletem volt igaz a #6-osban: "Ez egy extra díjfelszámítás azoknak, akik nem tudják megtalálni és elolvasni a számlájukra és kártyájukra vonatkozó kondíciókat."

Mert valóban:

"Kártyával történő vásárlási és készpénzfelvételi díjak

Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön

0,3%, max. 6 000"

Ebben a Mindennapok 2,0-ban az a jó, hogy mindenért fizetni kell. MINDENÉRT! Tényleg azoknak való, akik nem tájékozódnak a kondíciókról.

2023. jan. 8. 18:20
 20/28 krwkco ***** válasza:
"0,3%, max. 6 000" Ez a Mindennapok 2.0-ra vonatkozik.
2023. jan. 8. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!