Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Sárga csekket hogyan kell...

Sárga csekket hogyan kell befizetni átutalással?

Figyelt kérdés

Megbüntettek múltkor, egy qr kód nélküli sárga csekket kaptam.

A csekken a közleményben van egy számsor, valamint alatta hogy helyszíni bírság. Ha nem a postán akarok vacakolni tudom ezt rendezni sima átutalással? A számsort a közleménybe kell beírnom, vagy a megbízás azonosítóhoz? Életemben nem fizettem még be csekket..

2022. dec. 30. 17:46
 1/5 A kérdező kommentje:
Senki nem tudja hogy kell?🙂
2022. dec. 30. 19:30
 2/5 anonim ***** válasza:
38%

Egyszerűbb postán! :)

Kártyával is tudsz postán fizetni.

2022. dec. 30. 20:19
 3/5 anonim ***** válasza:
61%

Postán egyszerűbb csak tegyük hozzá, hogy nálunk megyeszékhelyen 6 postát zártak be.

Ez milyen csekk? Rendőri vagy valami parkolási bírság? Ha parkolási akkor a társaság honlapján nincs info? Ha rendőri akkor pedig neten tuti van info hova kell utalni.

2022. dec. 30. 21:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A "számlatulajdonos számlaszáma, neve" résznél fel van tüntetve, hogy ki a befizetés jogosultja (címzettje, valamint ott lesz 3 x 8 jegyű szám, ami a bankszámlaszáma a jogosultnak. Az sem baj, ha csak 2 x 8 jegyű szám van ott, mert akkor az utolsó 8 számjegy alapból nullát jelent és azért nem tüntették fel.

Tehát banki utalás esetén a kedvezményezetthez kell írni a jogosult nevét (akinek az utalás megy), a számlaszámhoz pedig a 3 x 8 vagy 2 x 8 jegyű számot.

A közlemény rovatba pedig olyasmit írsz bele, ami által a befizetésed be tudják azonosítani. Valamilyen hivatkozási számot (büntetésnek is vannak ilyen "iktatószámszerű számai) ugyanúgy, ahogy egy áramszámlának is vannak azonosító számai.

Általában a csekkre is rányomtatják a beazonosítához szükséges hivatkozási számokat - megbízásazonosító részen (sok kocka egymás után). :)

2022. dec. 31. 08:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszi.

A közleménybe írtam be amit a csekken is hozott közleményként.

A csekken a megbízás azonosítónál lévő számsor meg a megbízó azonosító mezőbe ment. Remélem így jó lesz..

2022. dec. 31. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!