Mibe fektetnél egymillió forintot ha nem akarsz hozzányúlni hanem csak végső vésztartalék lenne?
"Tegyük fel hogy euróba váltom. Azt hogy érdemes tárolni?"
ÁKK számla PEMÁP.
Vagy, ha államcsőd mániás vagy, akkor lehet valami külföldi értékpapírkezelő. Pl. Interactive Brokers.
Lehetne külföldi bank is, csak azoknál nem nagyon tudsz magyarországi lakosként számlát nyitni. De legalábbis utazni kell. És van, ahol pénzbe kerül a számlavezetés.
"Abban inkább azt érdemes tárolni aminek a 30-szorosat vehetem ki, de cserébe nem akkor amikor én akarom"
Feltéve, hogy örökké élsz. És még egy kicsit tovább. :-)
Szerintem a diszkont kincstárjegy jó megoldás erre. Nem sok a kamat, amit ad rá, 3 hónapra kb. 3%, de jobb, mint a semmi. Illetve euro, dollár, ha épp kicsit erősebb. Nekem van deviza számlám, a nagyobb euro megtakarításomat azon tartom, de tartok Revoluton is. Tudom-tudom, nem megbízható, meg stb.
Szóval szerintem feléből dkj-t vennék, másik feléből eurot vagy dollárt. Erstenel van ingyenes deviza számla, nem tudom a te bankodnál van - e ilyen opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!