Mást is utasított mostanában el indokolatlanul az OTP
hitel igénylésnél?
Figyelt kérdés
Minden feltételnek megfelel, a jövedelmem alapvetően dupla akkora törlesztő re is elég lenne (mármint az 50%a, mert személyi kölcsönről van szó) ... Krh-n nem szerepelek.
Mégis adóstársat vagy plusz jövedelmet kér (puszta kíváncsiságból az utolsó fízetésemel is megkiséreltem a kalkulációt ami jóval magasabb lett mint a többi (3x annyival mint a törlesztő) de ugyanígy Vissza dobták. Egyszerűen érthetetlen... Fel is háborit kissé mert több mint 12 éve az ügyfelük vagyok és mindig mindent rendesen fízettem. Sosem volt gondom velük...
Pár hónapja az OTP nagyon komoly szigorításokat vezetett be a hitelképesség vizsgálatnál. Igen, lehet kizáró ok náluk a korábbi hitel még akkor is, ha rendesen fizeted, főleg ha az is valamilyen nem fedezetes hitel, személyi kölcsön, hitelkártya, hitelkeret. Más bankban még lehet esélyed.
2022. dec. 7. 18:40
12/22 A kérdező kommentje:
11-es én is erre tippelek.. De ez konkrétan vicc kategória.
Valószínűleg a számlám is meg fogom szüntetni, mert elegem volt belőlük.
Minden alap modositásért úgy kell könyörögni... Ha az ügyintézők valamit nem értenek azért én vagyok a hülye és különben is mit képzelek magamról, hogy azt feltételeztem értenek is ahoz amit csinálnak...
Szóval elég sok van már a rovásukon... Ha nekik jó, hogy több mint 10 éves ügyfeleket veszítenek álok elébe... Van más bank is ahol tán szeretnének is még tartani mint ügyfelet.
2022. dec. 7. 23:07
13/22 anonim válasza:
#12: hidd el a bankoknak nem hiányoznak a lakossági ügyfelek. Ha nincs náluk valami nagyobb hiteled, akkor csak veszítenek rajtad. A vállalati vagy intézményi portfólió a banki ügyfelek max 20%-át adják, de ők termelik meg a profit 80-90%-át. A lakossági üzletág sok helyen veszteséges vagy csak minimálisan nyereséges.
2022. dec. 8. 07:56
14/22 A kérdező kommentje:
13-as csakhogy ez engem rohadtul nem hat meg. Ha bunkó parasztok
2022. dec. 8. 21:08
15/22 anonim válasza:
Törvényi előírások vannak. Azt is nézik hány eltartott van a jövedelmből pl.
2022. dec. 8. 23:57
16/22 anonim válasza:
Kérdező, tejesen felesleges személyes sértésnek venni azt, ha egy bank elutasítja az újabb személyi kölcsön kérelmedet. Egy hitelezőnek mindig jogában áll nemet mondani a belső szabályai alapján, amik úgy alakulnak ki, hogy megvizsgálják a korábbi hitelek visszafizetési morálját és ez alapján azt vizsgálják, mekkora kockázatot jelent pl az, ha valaki még vissza sem fizette a korábbi személyi kölcsönét, de újabbra van szüksége. Jellemzően ezek a hitelek szoktak bedőlni és a hitelező szempontjából az ilyen hitelek behajtása a legköltségesebb, legnehezebb, mivel nincs mögötte ingatlan fedezet. Vannak bankok, ahol egy nagyobb személyi kölcsön igényléskor azt is vizsgálják, van-e az igénylőnek ingatlana, autója, mert szívesebben adnak egy ilyen embernek kölcsön, mint egy nincstelennek, de szerintem ez is megérthető. Számít az életkor, a konkrét munkahely, az szakmai képzettség, stb. Az OTP pl pont azért keményített be mostanában, mert eddig túl laza volt, és a sok könnyen adott hitelnek meglett az eredménye.
2022. dec. 9. 09:12
17/22 anonim válasza:
"Van más bank is ahol tán szeretnének is még tartani mint ügyfelet"
Unicredites vagyok, oda se gyere, mert az se jobb, de voltam raiffaisenes meg erstés is, ott meg a téged éárintő kényes dolgokat inkább szóban szeretik elmondani, és aláiratni róla, hogy tájékoztatva lettél!
Ráadásul némelyik bankjuk olyan mint egy gestapo főhadiszállás...
K&H jött eddig be a legjobban, csak lassúak ráérősek nagyon és szerintem drágák is.
2022. dec. 9. 10:44
18/22 anonim válasza:
Indokolatlanul nem. Csak lehet, hogy azt nem tudod, hogy hitel adás vetnek rád 1 pillantást olyan rendszerekben is, ahol pontos adatok vannak a gazdasági állapotodról. Ha érdekel, h milyenek, ilyenekre keress a gugliban: KHR, BISZ. A providentet én a helyedben kerülném, és minden ilyen és hasonló uzsorás céget.
2022. dec. 27. 13:32
19/22 anonim válasza:
Ja, a khr-ben nem csak a rossz adósok vannak benne, pl. az navtól is kapnak adatokat, tehát tudják a havi bevételedet, előző hiteleidet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!