Most, hogy ekkora infláció van, nem lenne jogos a 150 000-ről 3-400 000 Ft-ra emelni az ingyenes banki KP-felvételt?
“ 1: Pl. mert a bankolás SOKBA KERÜL.” és mit fog megoldani, ha megemelik a limitet?
Kártyahasználat ingyen van ill lehet neked megfelelő számlacsomagot választani.
Az én havidíjam alapból 6600 forint (amiből visszaadják a 75%át, ha megfelelek a feltételeknek) mégse rinyálok itt, mert nekem ez megfelelő összeg a kapott szolgáltatásokért
12. De hát az ügyvéd a letéti számláról ki tudja venni szinte ingyen a készpénzt, sokkal olcsóbban a sima banki készpénzfelvételi díjaknál.
Tavasszal vettem lakást. Nekem bankszámla pénzem volt, az eladó kp-ban kérte a pénzt. Szóval én átutaltam az ügyvédemnek a pénzt, az ügyvédem kivette fillérekért a készpénzt az ügyvédi letéti számláról, majd odaadta a vevőnek. Nem viccelek, valami 20 millió forintot kivett az ügyvéd 5000 forintért.
"A sok idióta bankkártyával fizet!"
Biztos, hogy az az idióta, aki ingyen bankszámlához kapcsolódó, éves díj nélküli hitelkártyáról visszatérítést kap? Hónapról hónapra. Ez volna a lenyúlás?
Hogyan fog fizetni pl. ha azt mondja, a pénztáros, hogy "bocs de most nem lehet kártyával fizetni"? Úgy, hogy tart magánál 1-2 vásárlásnyi készpénzt is.
"Ha bekövetkezik egy államcsőd..."
Ugye fogalmad sincs, hogy mi történik egy államcsődnél? Pl. első lépésként késik az állami alkalmazottak fizetése. Akár bankszámlára megy, akár készpénzben. Azután az állam pénznyomtatással elinflálja a pénzt. A készpénzt is.
Amire esetleg gondoltál, az a bankcsőd. De egy jól gazdálkodó embernek a folyószámla mellett van értékpapírszámlája is. Abban a valószínűtlen esetben, ha a számlavezető bankja csődbe megy és leáll a kifizetés, akkor az értékpapírszámláról mozgósít némi pénzt.
"A sok idióta bankkártyával fizet! Rengeteg pénzt lenyúl a bank!"
2022-es banki díjam összesen 8633Ft. Másik számlával bankon belül egy kicsit tudnék spórolni. Bevételeim ugyanezzel a bankszámlával kapcsolatban (1-3 hónapos lekötésekből származó kamatbevétel) 41 217Ft. Azaz több, mint 32 ezres pluszban vagyok. Ha jól sejtem, ez a havi fizetésed fele. Mindeközben a te kp-ban kapott pénzed maximum ugyanannyit ért, hacsak nem nyúltak le belőle. Akár azzal, hogy egy 5Ft-os nem kaptál vissza a boltban.
"Ha esetleg egy komolyabb üzemzavar bekövetkezik hogyan fog fizetni a sok idióta birka?"
Nos... ésszel él az ember. Nyilván mindig van valamennyi kp is nálam az ilyen esetekre. És nem filmekben élünk, nincsenek hetekig tartó üzemzavarok, csak a buta kis buksikban.
"Ha bekövetkezik egy államcsőd mindent el fog venni az állam!"
Ha államcsőd/hiperinfláció lesz, akkor nyugi, a párnacihában kuporgatott vagyonod a nullával egyenlő mértéket fog felvenni. Előbb fogom tudni a bankszámlán tárolt Forintomat menekülődevizába váltani, mint mire te eljutsz az első olyan pénzváltóig, ami még működik és van is náluk deviza... Persze írhatnám, hogy Magyarország olyan messze áll az államcsődtől, mint te a pénzügyi intelligenciától, de vagy nem értenéd, vagy félreértenéd.
Én is hasonlókat írtam (#17), úgyhogy nagyjából egyformán gondolkodunk.
De ez ("Ha jól sejtem, ez a havi fizetésed fele.") nem egy pénzügyi válaszba való beszólás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!