Most, hogy ekkora infláció van, nem lenne jogos a 150 000-ről 3-400 000 Ft-ra emelni az ingyenes banki KP-felvételt?
1: Pl. mert a bankolás SOKBA KERÜL.
2: Hol? A legtöbb szolgáltató KP kéri a pénzt, pl. lakásfelújítók.
De volt már, hogy lakás árát is KP akarták kapni pont azért, hogy a tranzakciós költségeket megússzák.
Még arra is van limit, hogy PÉNZÉRT, 1-1,5%-ért (!!) egy nap mennyi pénzt vehetsz fel, és hát az igen kevés!!
"Pl. mert a bankolás SOKBA KERÜL."
Persze. Aki begyöpösödött, meg "ahitelmiattnemlehet" (de. lehet.), annak biztos. Az emberek kb 90%-a tudna jobb számlacsomagba kerülni, ha egy kicsit utánajárna. Persze szaros évi 10-20 ezer forintért nem emelik fel még az ujjaikat sem. Inkább kidobják azt a pénzt az ablakon.
"Hol? A legtöbb szolgáltató KP kéri a pénzt, pl. lakásfelújítók."
Az adócsalók legalábbis mind. És értem én, hogy olcsóbb, de máshol úgyis megfizeted azt az adót. Csak nem érted meg, hogy hol.
Az adócsaló vállalkozó elvileg jóval olcsóbban tud neked KP-ért dolgozni, még úgyis megéri kivenni a pénzt.
Ha meg nem olcsóbb, akkor keresni kell olyat, akivel szerződést írsz és utalsz neki.
4. Azt remélem tudod, hogy Magyarországon az idióta bankadó és a sok más állam által a pénzügyi intézményekre terhelt adók és költségek miatt kerülnek ezek a dolgok ilyen sokba, mert mint mindehol máshol, a cégek itt is továbbhárítják az adókat a fogyasztókra.
Nyugaton, de igazából a környező országokban is a legtöbb országban ingyen van az utalás, a készpénzfelvétel, a számlavezetési díj a legtöbb bank legtöbb számlacsomagjában. Ez a nem normális, ami nálunk van, de ez nem a bankok hibája. Amikor Angliában éltem, akkor a munkatársaim nem hitték el, hogy Magyarországon a kormány az idióta adóival a készpénzhasználatot bátorítja, vagy hogy nálunk nem ingyen van az utalás. Nekem is meg kellett szoknom, hogyha akarok akkor 1 fontot is tudok utalni tök ingyen egy alap bankszámláról, mert előtte nem ehhez voltam szokva Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!