Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes most eurót venni? 405...

Érdemes most eurót venni? 405 körül van, lesz magasabb? Megvenném 400-405 ért ha meg 460 lesz beváltom, jó ötlet ez?

Figyelt kérdés

2022. nov. 12. 10:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Az "akkor kellett volna vennem nekem is" dolgok nem játszanak.

Mindig az adott pillanatban döntsd el, hogy akarsz venni, vagy nem és ne kárhoztass érte senkit és semmit.

Én se vettem 2009-ben 100 dollárért 1000 bitcoint, de lehet, hogy jobb is, mert ha elhagytam volna a kulcsot, akkor már lehet, hogy felkötöttem volna magam, így viszont nincs ilyen késztetésem. :)

2022. nov. 15. 18:06
 12/23 anonim ***** válasza:
67%

"Ha le fog menni újra 400 alá és tartósan ott is marad, akkor bukni fogsz rajta. Annak függvényében, hogy mennyivel megy 400 alá és mennyi pénzt fektetsz be, akár 100-130 ezret is bukhatsz vele 1 millió forintnyi Eurón."

Ezzel szemben a valóság az, hogy amíg nem adod el a megvett eurót egy rosszabb árfolyamon, addig nem buksz rajta semmit.

2022. nov. 15. 18:08
 13/23 anonim ***** válasza:
Cimborám CHF-ben kapja a fizetését, mivel ott dolgozik, úgyhogy ő minden forintgyengüléskor plusz elégedettséget érez. :)
2022. nov. 15. 18:09
 14/23 anonim ***** válasza:

#12 "amíg nem adod el a megvett eurót egy rosszabb árfolyamon, addig nem buksz rajta semmit"

Ez igaz, de csak akkor, ha megengedheted magadnak, hogy megtartsd addig, amíg lesz újra olyan rossz az árfolyam, hogy akkor át tudd váltani.

Ennek pedig feltétele, hogy a spekulációként befektetett pénzed kellően hosszú ideig egyáltalán ne hiányozzon és ne kényszerülj rá, hogy előbb átváltsd, mint az árfolyam visszatér a neked kedvezőbb szintre.

Ez pedig azért nem az átlag gyakorin tanácsot kérő anyagi helyzete szokott lenni.

Aki a történelmi rekord rossz árfolyamon vásárolt be, annak egyáltalán nem biztos, hogy valaha lesz újra esélye azon az árfolyamon visszaváltania. Persze nekik reménysugár, hogy egyáltalán nem biztos, hogy sikerül az újabb rekordokat elkerülni. Viszont az összes szakértő azon dolgozik, hogy ne romoljon újra a forint, ez pedig kellő bizonytalanságot jelent a gazdasági folyamatokat egyáltalán nem ismerő számára.

2022. nov. 15. 18:24
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

A tőzsde mindig tele volt remegő kezű "befektetőkkel", őket hívja a szakzsargon "háziasszonyoknak", akik általában akkor vágnak bele egy részvényvásárlásba, amikor már jó ideje ralizik egy árfolyam és bőven megérett már egy kisebb vagy nagyobb korrekcióra. De ők még gyorsan bevásárolnak az árfolyamcsúcson a részvényből, vagy indexből, jelen esetben devizából, valutából, majd pánikolni kezdenek, amikor az elkezd csökkenni. Ebből azt a téves következtetést vonják le, hogy őket egyrészt átverték, másrészt a tőzsde az valami rossz dolog, szerencsejáték, mert őket egész frissen veszteség érte. Majd gyorsan egy rosszabb árfolyamon meg is szabadulnak tőle és realizálják a veszteséget, magyarán buknak egy kisebb vagy nagyobb összeget.

Ezt követően hónapokig, vagy évekig felé sem néznek a tőzsdének, újra csak akkor, amikor megint hónapokat, netán éveket ralizott az árfolyam, majd kezdődik elölről minden, mert megint a csúcs közelében vásárolnak...

2022. nov. 15. 18:38
 16/23 anonim ***** válasza:
Ha olyan pénzből akarsz valutát venni, amire nincs a megélhetésedhez szükséged, akkor tedd meg.
2022. dec. 1. 18:19
 17/23 anonim ***** válasza:
Na és vettél, kérdező?
2022. dec. 2. 16:42
 18/23 anonim ***** válasza:
Ha újra 460 lesz, akkor régen rossz, akkor lehet nem is áll ott meg... Inkább erősödjön a forint... Csak ahhoz mondjuk gazdasági teljesítmény kéne...
2022. dec. 2. 21:59
 19/23 A kérdező kommentje:
Kéne!
2022. dec. 3. 10:12
 20/23 A kérdező kommentje:
De vettem már!
2022. dec. 3. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!