A banknál megszüntetem a számlámat majd később újat nyitok Akkor ugyanaz a számlaszám nyílik újra vagy egy újat generálnak?
Szia!
Olvastam a kérdést meg amiket írtál hozzá!
Nézd, ezekből nem lehet egyértelműen megmondani, de az ilyen "társmárkás" kártyák, 99%-ban hitelkártyák. Vannak hasonló bankkártyák is, de azok sokkal ritkábban és beírva a Google-be én csak hitelkártyaként találtam Tesco Vásárlókártyát.
Persze emögött is van számla, csak nem folyószámla, hanem hitelszámla. Tehát munkabér fogadására nem való például.
Ha tényleg ilyen Tesco Vásárlókártyád van, akkor hiteled van a banknál.
Tescoban, reptéren, plázákban ügynökök amúgy is hitelkártyákat szoktak kínálni, nem bankszámlát, bankkártyával.
Neked nem számlacsomagot kell váltanod, hanem megszüntetni a hitelkártyát, a hiteled.
Nagyon könnyű vele adósságspirálba kerülni és nem bántásból írom, de amellett, hogy nincs szükséged rá (hiszen nem is tudod, hogy ez hitelkártya), nem értesz hozzá kellően.
Amit tennék a helyedben.
Minél előbb bemenni az MKB Bankba és felmondani a hitelszerződést! Ne hagyd magad rábeszélni, hogy tartsd meg!
Utána ha szeretnél az MKB Bankban BANKSZÁMLÁT nyitni BANKKÁRTYÁVAL akkor ott azonnal vagy máskor megteheted.
Vagy persze más bankban is.
HA MÉGIS BANKSZÁMLÁD VAN BANKKÁRTYÁVAL MOST IS, mert van ilyen termék és te ezt igényelted, akkor nincs hiteled.
Ha a számlacsomag bármi miatt nem megfelelő neked, semmi gond.
Menj be egy MKB fiókba (ne a Tesco), hiszen az MKB a számlavezető bankod!
Teljesen mindegy, hogy ügynökön keresztül nyitottad, ők csak a kérelmet rögzítik, akkor is a bankban került megnyitásra. Ők csak beküldték oda a számlanyitási kérelmed.
A bankban válts számlacsomagot a neked legmegfelelőbbre!
Ha valami miatt nem lehet váltani (csodálkoznék), akkor a mostanit szüntesd meg és ott azonnal nyiss újat!
Igen, más számlaszám lesz ilyenkor, de nem ez a legfontosabb nyilván.
Így, ennyi információval nem tudok konkrétabbat írni neked ennél. Leírtam minden eshetőséget!
Ha bemész egy MKB fiókba, nagyon gyorsan kiderül, hogy mi a helyzet és mik a lehetőségek!
Köszi.
Olvastam.
Nem hitelkártya munkabér is mehetne rá viszont fontos lenne mert azt leszámítva hogy díjat kér automatában befizetésért nagyon jó, a kártya költsége és a számlavezetés is levásárolhato és duplázta a Tesco pontokat.
A baj az hogy azért nyitottam hogy automatában tudjak pénzt befizetni zárva tartás alatt is de az kiderült csak a saját kártyával lehet ingyen.
Ezért lenne jó mindkettő. Az nem is baj ha egy számlával de két kártya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!