Lakáshitelt hogyan lehet törleszteni?
#2 - Ha 8% a lakáshiteled és 12%-ot kapsz rá állampapírban, akkor nem jó ötlet beletörleszteni,
Ha 10% a hiteled, de csak 7% kamatot kapsz rá máshol, akkor meg jó ötlet.
De a lakáshiteleket úgy szokták csinálni, hogy az első 3-5 évben büntetik az előtörlesztést. Amikor már lehet előtörleszteni, akkor megnézed mennyi kamatot lehet rá kapni máshol. És az alapján eldönthető, hogy inkább előtörleszteni éri meg vagy kamatoztatni.
Én fogyasztobarát lakáshitelt vettem föl, és nekem elejétől kezdve lehet előtörleszteni. Hitele válogatja. De ennek is van díja, nekem pl 1%.
A fontos az hogy fix törlesztős legyen a hiteled minimum 10 évig.
És ha előtörlesztesz akkor alapból a törlesztőrészlet fog csökkenni. Ha a futamidőt akarod csökkenteni, az szerződésmódosítással jár, amivel mehetnél minden alkalommal a közjegyzőhöz is. De amúgy is jobban jársz ha a havi törlesztő csökken.
Koszi mindenkinek!
Utolsó, tehát ha többet utalsz pl havonta akkor azt számítják?😀
#7 - Nem fogják számítani. Minden előtörlesztéshez be kell menned kitölteni az előtörlesztési igényről egy papírt. És akkor azt pluszban levonják és újraszámítják a hitelt.
Anélkül nem fogsz tudni előtörleszteni, hogy a papírmunkát ne végeznék el.
Így van.
Eleve nem is utalod a törlesztőt, hanem levonják.
Nem kell előtörlesztés után közjegyzői menni, ha a futamidőt csökkentik.
A havi plusz befizetéseket (ha valaki mégis utalja, utalhat többet, de külön nyilatkozni kell akkor róla, hogy azt előtörlszteni akarja. Na ezzel még kellene havonta a bankba rohangálni. Egyszerűbb pl mák számlán vagy malacpersely számlán gyűjteni, aztán évente egyszer betörleszteni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!