Banki átutalás összegén (OTP) van bármilyen limit?
Azonnali átutalásként szeretnék kb. 400 000 forintot átutalni egy másik magánszemélynek. A weblapon azt olvastam, hogy 10M forint alatti összeget tudnak azonnali átutalásként kezelni, de arra vonatkozóan nem találtam még infót, hogy lehet-e esetleg más korlátozás a folyószámlán valahol. Tudna ebben segíteni valaki? Nem szeretnék ott állni, hogy na most akkor miért nem megy át a pénz.
Megj.: nem a kártyás vásárlási/készpénzfelvételi limitre gondolok, azt tudom, hogy az appban lehet átállítani, hanem a konkrét, belföldi forint átutalásra egyik folyószámláról a másikra.
Előre is köszönöm!
Megválaszoltad magadnak a kérdést.
10M alatt, ha a limited engedi, azonnal át fog menni.
"Nekem nem engedte az utalást az államkincstárba. A vásárlásit átállítottam 100 000-ről az összegre, de semmi. A bankban azt mondták még pár hete, hogy egyszerű vásárlás."
Akkor most utalni akartál vagy vásárolni (vagyis kártyával fizetni)? Lehet, hogy itt van a keveredés. Külön lehet a limiteket állítani.
Egyébként mindkettő működik a webkincstárba. De tudni kell, hogy éppen melyiket használod és mennyi ANNAK a limitje.
Utalni. Gondoltam, átutalom, de elsőre nem engedte, már nem tudom, mit írt ki. Utána állítottam a vásárlási limitet, úgy se volt jó.
Utalási limitet nem találtam az OTP oldalán, vásárlási, virtuálus limit van.
Vagy az államkincstár oldalán keressem a vásárlást kártyával?
Szóval, ingyenesen szeretném, ha átkerülne a pénz a MÁK-hoz.
"Vagy az államkincstár oldalán keressem a vásárlást kártyával?"
Igen. Nem is kell keresni, csak a "Fizetési módok" nevű lépésben bekattintani. Persze a kártya internetes vasárlási limitjének magasabbank kell lenni, mint az összeg. És SMS-ben kapott jelszóval vagy applikációra kapott push üzenettel jóvá kell hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!