NAV árverési oldalról vásárolt ingó tárgy árverés megnyerése esetén van arra bármi mód, hogy a tárgyat átutalással fizesse meg a licitáló és azt bármilyen futár hozza el az adóhivataltól?
Nincs rá mód. Átutalással ugyan fizethetsz, de ez nem egy licitálós oldal - pl. Vatera - hanem egy hivatalos szerv.
Ahhoz, hogy ingó tárgyakat elhozzon a futár, biztonságosan be kell csomagolni (különben fel sem veszi némyel futárszolgálat) - márpedig a NAV-nál nincsenek erre rendszeresített emberek.
Nézd egy licitálós oldal, például a Vatera eladója vagy ebből él, vagy ez a kiegészítő jövedelme. Ő szépen becsomagolja neked, dobozba rakja és elbattyog vele a postára.
A NAV nem ebből él.
Ő nem fog neked csomagolni és Postára szaladgálni.
[Mondjuk egy olyan futárcégtől érdemes lenne megkérdezni - akik az áruért a címre érte is mennek feladáskor, hogy egy meghatalmazással átvehetnék-e a NAV-nál a te tárgyadat?]
Kérdezőnek
1.- a legtöbb cég futárja nem vesz csomagolás nélküli terméket. Képzeld el, hogy veszel egy tévét és csomagolás nélkül elhozzák: megkarcolódik a képernyő, egy erőteljesebb letételnél leszakad valami panel, stb. - ezért a futárcég nem fogja vállalni a felelősséget, Te viszont kapsz a pénzedért egy hibás, esetleg nem működő valamit (gondolom, nem ezt akarod)
2.- általában az árveréseknél oda van írva - ha nem az árverésnél, akkor a szabályzatban - hogy licitálás előtt megtekinthető a termék itt és itt. Nem véletlen ez, ugyanis van olyan, hogy a fotó nem tükrözi a termék állapotát.
Szóval a vége az lenne, hogy licitálsz valamire, kapsz valamit - a kettő nem egyezik, mert útközben összetört, megkarcolódott vagy eleve nem is volt ép, s Te átvételkor elégedetlen vagy, mert nem azt kaptad, amire gondoltad, hogy licitáltál.
Ráadásul Bp-ről vidékre kb. 5 ezer ft lenne egy futárcégnél a szállítás - úgy meg már nem biztos, hogy Neked is megéri...
Meg akartam nézni a Fürgefutárt, mert ők azt hiszem, olyan 4 ezer körül szállítanak, de mindjárt nem is jutottam tovább ennél: [link]
Szóval megint a csomagolás...
"olykor egy egy 10.000 Ft-os dolog nagyon jól jönne "
És mégis ebből nekem honnan kellett volna ezt kitalálni?
(1,5 vagyok)
A kérdésedre a választ ily módon még mindig, 10 nap alatt sem kaptad meg - holott, ha felemelted volna a telefon és megkérdezed a NAV ügyfélszolgálatát, már rég megtudtad volna - s azt is, hogy ha van rá mód, akkor mit hogyan kell csinálnod.
Sosem értem azokat az embereket, akik itt kínlódnak napokig a gyakorin, ahelyett, hogy közvetlenül az illetékesektől kérdeznék meg a kérdést, s kapnának 2 perc alatt választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!