Mennyi idős párkapcsolattól jutna eszetekbe közös lakáshitelt felvenni?
Házasság esetén automatikusan 50-50%, tök mindegy ki nevén van.
Viszont nem házasság esetén is eltudjátok intézni a tulajdonrészt 50-50%-ra.
Abban az esetben, ha csak egyik embernek a nevén van a lakás, akkor viszont, ha szétmentek az az övé, ekkor nem él az 50-50%.
Nekem ez az elméletem. De engem is érdekelne, hogy házasság esetén, ha csak a férjem veszi fel a hitelt, akkor lehet-e a nevemen 50%-ban. Persze egyértelmű, hogy 50%-ban az enyém, csak hogy papíron js így lesz-e.
Mi 6 éve voltunk együtt, abból 4 éve éltünk együtt mikor közösen vettünk fel lakáshitelt. De akkor már vagy két éve nézegettük a lehetőségeket. Össze csak évek múlva házasodtunk. De szerintem nem az évek számítanak, hanem a kapcsolat minősége, hogy milyennek érzitek.
Nem voltunk összeházasodva, bejegyzett élettársak sem voltunk. Sőt, még csak nem is egy helyre szólt a lakcímünk. Így tudtunk felvenni lakáshitelt úgy, hogy egyikőnk lett az adós, másik adóstárs. De a tulajdonjog 50-50%.
Viszont ezek a feltételek azóta megváltozhattak, mert ez már 15 éve volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!