Milyen költségekkel kell számoljak, ha a nyomdai MÁP Plusz kötvényeimet a lejáratuk előtt, és a kamatfordulót követő 5 munkanapos időszak után váltom vissza, azzal a céllal, hogy az így rendelkezésemre álló összegen Prémium Magyar Állampapírt vegyek?
A Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatán szeretném bonyolítani, nem bank- vagy postafiókban.
1., Biztosan lesz költsége a MÁP Plusz visszaváltásának, mert a kamatfordulót követő 5 munkanapos időszak után váltom be. (A kötvényen írnak valamit 99,75%-ról, de olyan kacifántosan van megfogalmazva, hogy csak találgatni tudom, mennyit is kaphatok. Persze az is lehet, hogy csak az én értelmi képességeim gyengék.)
2., Nincs még értékpapír-nyilvántartási számlám sem, amire biztosan szükség lesz a PMÁP vásárlásához, mert azt nem lehet nyomdai formában megvenni.
- Ennek van valamilyen költsége? Számlanyitás, ügyintézési díj, bármi?
- Az ehhez kapcsolódó, kapcsolható szolgáltatásoknak (pl. online kezelhetőség, egyebek) van költsége, díja?
3., Úgy sejtem, az értékpapír-nyilvántartási számla önmagában még nem elégséges ahhoz, hogy értékpapírokat, Pl. PMÁP-ot vegyek. Biztosan kell hozzá valamilyen Pénzforgalmi számla is, ami vélhetően nem lehet a meglévő lakossági bankszámlám.
- Ennek van valamilyen költsége? Számlanyitás, ügyintézési díja, bármi?
- A Pénzforgalmi számlán eszközölt mozgások után kell díjat/jutalékot fizetni?
- A Pénzforgalmi számla fenntartásáért kell rendszeres havi díjakat fizetni?
Már a főkérdésembe is legalább két kérdést gyömöszöltem bele.
Nem beszélve a fenti részletezésről.
Köszönöm, ha ennek ellenére kapok hasznos válaszokat.
"Biztosan lesz költsége a MÁP Plusz visszaváltásának"
100.000 forintonként 250Ft vagy 500Ft levonásra számíthatsz. (99,75%-ről 99,5%-re csükkent időközben a visszavásárlási érték, de az lehet rád nem vonatkozik.)
Az addigi kamatot 100%-ban megkapod.
"2., Nincs még értékpapír-nyilvántartási számlám sem"
Nincs díja.
"3., Úgy sejtem, az értékpapír-nyilvántartási számla önmagában még nem elégséges ahhoz"
Államkincstárnál elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!