Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerintetek ha kicsit megáll/b...

Szerintetek ha kicsit megáll/beszakad az ingatlanpiac, kedvezőbb hitellehetőségek lesznek?

Figyelt kérdés
arra gondolok hogy pl a mi 50ezer fős városunkban én vettem a lakásomat 5 éve 12millióért, most ér 25-öt. ugye a sz#r Forint mellett a másik ok pl a mindenféle "ingyen" hitel és támogatás. sok ismerősöm példáját tekintve kb dobálóztak a bankok a 10-20-30milliós hitelekkel, nyílván ezt belekalkulálva azonnal dobott is az árakon. de ugye ezeket nemsokára kivezetik. illetve a válság miatt feltételeezem a fizető/hitelképes kereslet is csökkenhet. mi a véleményetek, mi várható hitel téren? ugye jelenleg az alapkamat is rommá van emelve, a Ft elszabadult, 30milliós hitelekre 80-at kell visszafizetni (10% közeli THM-ek a lakáshiteleken, ekkora hitelnél kb minimum negyed milliós törlesztőkkel) és hasonló szépségek, ami abszolút vicc kategória szerintem. és ez mostani helyzetben már kimondható hogy ez CSAK 30millió Ft, ami lassan egy lyukra elég, mellé kell még tenni nem keveset hogy élhető minőségű ingatlant kapj. tehát ha csak egy szép , vidéki 50millás házról van szó, kb 25-öt mellé kell tegyél saját pénzből hogy kiadja a dolog, és ne nullázd le magad + ugye mehet a vételár 4%-a a NAV-nak a semmire persze. szerintetek merre fog alakulni az ingatlanpiac?
2022. okt. 6. 07:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem az ingatlanpiac uatarozza meg a hitel lehetőségeket... jelenleg az euro arfolyam a legmeghatarozobb. Amennyiben ezutan is tovabb gyengul a forint arfolyam siman elkepzelheto hosszu tavu magad kamat kornyezet. Ez valoszinuleg az ingatlanok ar esesehez vezethet, de latni kell azt is hogy a kulfoldi befektetok szamara az arak mar igy is estek a forint gyengules miatt...

Amugy emg most fel tudsz venni csokot 3 gyerkre ami jelenlegi körülmények mellett kedvezőbb mint kb barmilyen hitel.

2022. okt. 6. 08:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az árak most egy jó darabig stagnálni fognak, az inflációt belekalkulálva tehát reálértéken csökkennek. Érdemi csökkenés max akkor jöhet, ha kivezetik a sok ingyenhitelt, de erre nem látok reális esélyt. A hitelkamatok szerintem a következő 5 évben magasan maradnak.
2022. okt. 6. 08:26
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Amíg ilyen magas az alapkamat nem
2022. okt. 6. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!