Nem tudom hogy a Mokk kiküld egy 2006os tartozást és nincs a Khr listán!Létezik ilyen?
19!
Tévedsz! Nem a lejárat a meghatározó! Onnantól, hogy nem fizet, a tartozást követelő feladata jogfolytonosan de legalább 5 éven belül felszólítani adóst az elmaradt összeg behajtására. 2013-tól, az új PTK életbeléptétől ez tovább szigorodott, követelőnek nem elég ajánlott levelet küldenie. Amennyiben követelő 5 éven belül nem szólítja fel adóst, nem mondja fel a szerződést, nem követeli egy összegben kamatos kamattal a tartozást, akkor az elévül! Ha felmondta a szerződést a hitelfolyósító intézet szabályszerűen határidőn belül, utána jön a végrehajtó. Ha nem elég, kiszedem a 2013 előtti PTK vonatkozó paragrafusait.
Vitán túl nem ártana fejben összeszedni a sarkalatos dátumokat, leveleket. Elég nagy felelőtlenségre vall, ha ilyen levelek a szemétben landoltak. Bízzunk abban, hogy ezek mind fellelhetőek otthon.
Nagyon köszönöm a választ az utolsónak!
Nem az én hitelemről van szó!Egy 2006 os személyi hitelről!Sajnos akié a hitel édesanyjával él ő dolgozik ezert nem ő veszi fel a leveleket,amit nagyon sok esetben nem jut már el hozzá!Ami dátumokat láttam a Mokk levelébe:2007,2009,2011,2021és most 2022!Simán vissza fizete volna már ha tud róla!Most szeptember elején hívta a Dunacorptól egy hölgy a tartozás végett de levél nem érkezett.Csak most szept 30 án a Mikk-os
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!