Mennyire veszélyes a diákhitel plusz?
"A Diákhitel Központ és a Hitelfelvevő között létrejövő Diákhitel Plusz szerződésre – jelen Üzletszabályzatban nem szabályozott kérdéseket illetően elsődlegesen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv., az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról szóló 2017. évi CLIII. tv. és a hallgatói hitelrendszerről szóló 1/2012. (I. 20.) Korm. rendelet rendelkezései irányadóak."
Szerintem eléggé kockázatos. Üzletszabályzatban nem foglalt rengeteg dolog a kormány által hozott hitelfelvevőkre, hitelintézetekre (Diákhitel zrt is az) döntések alapján változhat... majdnem bármi.
Továbbá rengeteg ügyintézővel való kommunikációm során iszonyú sok a buktató. Pl. 70 forintnyi hátralékod maradt fent 1 hónapja, az kamatozik, de sok nem hozzáértő ezt nem tudja, sőt, a hivatalos postai levélben ha 1000 Ft feletti a tartozásod pl 1870, akkor a "hivatalos" levélben amit aláírt a kedves vezérigazgató meg a helyettes is, hamis, mert nem azt az összeget kell befizetni, hanem a kamatozottat. Próbálkozhatsz számolgatni képletezni, de tedd ekkor össze a kezeidet. Inkább hívj fel 4 ügyintézőt, mert az 1. azt mondja 1000 Ft alatt nem számítunk fel semmit eltörlődik a hátralék is ha befizeti a havi törlesztőt 2. Fizessen be 4000 Ft-ot és akkor biztos nem lesz hátraléka 3. kb. olyan hangsúllyal köszön "mivan", na én itt kinyomtam 4. szerint felfele egy százassal többet fizessen és így megnyugodhat, hogy nem lesz hátraléka. Egyébként a pontos hátralék befizet. kötelezettség 70 Ft. plusz ugye a havi törlesztő 1800.
Most fiktív számokat mondtam a hitelfelvevő részéről hogy bemutassam mennyi az átverés, meg néha a bunkózás, lehúzás. Az üzleti szabályzat meg folyamatosan változik, kormányi rendeletekkel együtt.
Ha lehet semmilyen hitelt ne vegyél fel Magyarországon. Pláne mostanában. A HUF olyan fos mint még soha nem volt, ki tudja mikor nyúlnak a hiteltörlesztésekbe, hitelintézetekbe, ügyfelekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!