Miért van kevesebb pénz az otp egészségpénztáron mint amit utaltam rá?
Működési költség-et vonnak le.
Az egészségpénztár nem szeretetszolgálat, profitot akarnak elérni a te pénzedből.
"Az egészségpénztári tagságot egyszeri belépési, időszakos és folyamatos költségek kísérik, ennek ellenére nem kérdés, megéri-e belépni Pénztárunkba. 140.000 Ft-os befizetés esetén például 28.000 Ft adó-visszatérítést igényelhet a belépés évében!
Költségek:
Belépési díj: 2.000 Ft (egyszeri kiadás)
Kártyadíj: 2.900 Ft (3 évre)
Működési költség: 6,5% (a befizetett összeg 93,5 százaléka vásárolható le)
Havi min. 2.000 Ft befizetés elmulasztása esetén őrzési díj, ami kizárólag a kapott hozamát csökkentheti, a befizetését nem érintheti: havonta maximum 130 Ft, de legfeljebb a hozam összege
(Az első befizetés javasolt összege tehát 6.000 Ft – új belépés esetén –, mely összeg már a kártya díját is tartalmazza.)"
Köszi! Szóval ha a befizetett összeg 93.5 százaléka vásárolhato le akkor 100 ezerből 93500. Annak a visszatérítése 18700. Szóval csak 18.7 szazalek.
Jol szamoltam?
Nem, adóvisszatérítést a befizetésre kapsz.
Befizetsz 100ezret.
Jóváírnak 93,5ezret + következő évben 20ezer adójóváírás.
Összesen 100-at fizettél be és 113,5-et költhetsz el.
Ez 13% hozam 1 évre. Plusz némi kamat. Talán az is több lesz mostanában.
De ha nem tudod rögtön kipörgetni, akkor a hozam romlik. Áll benn a pénzd, és a 20%-ot csak egyszer kapod meg, nem évente.
Ez elég jó hozam volt, míg a MÁP+ fizetett 5%-ot. Most, amikor már van 10%-ot fizető állampapír már nem annyira jó üzlet.
Jó vannak egyéb "kedvezmények", de nem tudom, hogy mennyire az OTP-nek jó és mennyire neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!