THM-re is kamatstop van új szerződéskor, módosításkor?
Éves kamatperiódusunk van, 5 év lenne hátra és módosíttatni akartuk a szerződést 5 éves kamatperiódusra. Az ajánlaton 7,48% kamat volt, eredetileg 2017-ben 3.98%-ra vettük fel a hitelt. A kamatstop óta a 2021-es kamatot fizettük. Ha újraszerződünk, akkor 50%-ot fog már most emelkedni majdnem a törlesztő.
Most a kamatstop hosszabbítás miatt jobban járnánk ha nem módosítattjuk a kamatperidósust inkább? A 7,XX kamatot emelheti addig a bank vagy az is be van fagyasztva? Ha júniusban akarunk majd újraszerződni, kb ugyanezt az ajánlatot kapjuk? Sajnos a bank gci (már bocsánat), nem segítenek, azt mondta az ügyintéző, minden benne van az ajánlatban és az eredeti szerződésben, a kamatstoppal kapcsolatban meg érdeklődjünk a kormánynál, mnb-nél.
Na, ezért baromság a kamatstop...
Az olyan pénzügyi analfabétákat jutalmazza, akik az elmúlt időszak egyértelműen kedvező kamatkörnyezetében voltak olyan barmok, hogy változó kamattal vettek fel hitelt...
Másfél-két évvel ezelőtt lakáshitelt 2,5-4%, autóhitelt 4,5-6% kamatra adtak. Nagyon minimálisak voltak a kamatkülönbségek a fix és a változó kamatoknál. Én pl. kocsit vettem. Változó kamatra lett volna 4,6% a kamat, fixre meg 5,1%. Ez annyit jelentett, hogy változóval 46, fix kamattal 48 ezer a havi törlesztő. Bolond lettem volna azért a havi 2 ezerért változó kamatot kérni. Most nyugodtan alszom, mert a fent maradó 5 évben is 48 ezret fizetek.
Aki meg azért a minimális kezdeti kedvezményért bevállalta a változó kamatot és most jóval többet kell fizetnie, azt valahogy nem tudom sajnálni. Amikor valaki a saját hülyesége miatt szívja meg, azt hagyni kéne, hadd kínlódjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!