Hol tudok állampapírt venni?
Jó nagy hülye ügyintézőt fogtál ki...
Kérdező, az Államkincstárnál nyiss számlát (akár online).
Egyelőre ez erste online felületen próbáltam venni, de nem engedi.
A Magyar Allamkincstarnal hogyan veszel? Személyesen és kiadnak egy dokumentumot ?😀
Egyébként bármiben gondolkodnek.. kb 15 milliót szánnek erre.
Allamkincstar esetén minden ingyen van. Bank lehúzza a díjakat...
Regisztrálsz és már veheted is online, egyszerű mint a faek.
Amíg nem ismered a tőzsdét, ne fektess be rajta mert bebukhatod az összes pénzed. Tanulj, képezd magad, nem szabad felelőtlenül belevágni!
Amíg nincs meg a tudás, addig maradj állampapírnál, amit ne Erste-nél fektess be, mert egy csomó pénzt legombolnak rólad "számlavezetési díj" címszóval.
Magyar államkincstárnál nyiss számlát és kártyás fizetéssel tudsz prémium magyar állampapírt vásárolni, 0 tranzakció díj és számlavezetési díjjal.
Ne bankon keresztül! Lehúznak.
A Máknál kell szamlat nyitni. Kérhetsz személyes nyitasra is időpontot, ha online nem megy. Amikor kész oda utalsz a bankszámláról. Ha megérkezett a pénz, akkor tudsz vásárolni. Valóban változó kamatozásút érdemes, mert nő az infláció. Kivételnél meg utalhatsz mások számlájára is. Lakásvásárlásnál abból fizettem ki, nincs így sok tranzakciós díj az ide-oda utalgatással.
A tőzsde jó, de minimális tudás kell hozzá. A helyedbe ETF-eket vásárolnék elsőre. Én az Interactiv Brokers- nél nyitottam számlát. Minden vásárlás díja csak 1 dollár és van rajta betét garancia csőd esetére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!