Mikor fogják a lakáshitelek elérni a jegybanki alapkamatot? Milyen gyakran növel a bank kamatot?
Nem igaz, én most utána néztem és a friss ajánlatok a legtöbb banknál 8% körül van.
Kifejezetten új szerződésekről beszélek.
Banki ügyintézőtől tudtam meg egyébként, hogy ezek a netes kalkulátorok iszonyúan pontosak. Ő napi szinten dolgozik vele és a kalkulátorból tudta meg, hogy kifogyott a Zöld Hitel. A médiában meg sem jelent még egy cikk arról, hogy elfogyott, de már a kalkulátorból nem engedte kiválasztani neki azt az opciót.
"Mikor fogják a lakáshitelek elérni a jegybanki alapkamatot?"
Banktól függ, valahol már elérte.
"Hogyhogy ilyen későn reagálnak?"
Van egy átfutási idő, nem azonnal reagálnak, illetve a bankok egymással versenyeznek az új ügyfelekért.
"Reális lehet, hogy csak ősszel fogják utolérni ezt a 11%-ot?"
Reális lehet, szeptembertől durva infláció lesz a rezsicsökkentés módosítás és a kata miatt. Nem lep meg, ha az alapkamat 14% lesz. Ha pedig októberben nem egyezünk meg az EU-val, akkor még magasabb infláció lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!